Linnapea tervitas kõige nooremaid linnakodanikke (4)

Linnapea tervitas kõige nooremaid linnakodanikke

NOOR LINNAKODANIK: 3-kuune päkapikk Marlon Purga koos ema Kätlin Kajuga.
Foto: Egon Ligi

Eile andis Kuressaare linnapea Urve Tiidus kultuurikeskuses 38 uuele linnakodanikule pidulikult üle sünnikirjad ja -toetused. Sünnitoetust said Kuressaare linnas elavad lapsevanemad, kelle lapse sünni registreerimine jäi ajavahemikku 1. august kuni 31. oktoober.

“Kuressaare linn saab sel aastal tõenäoliselt kokku 150 uut linnakodanikku, kas natuke alla või üle, seda saab öelda järgmise aasta alguses,” lausus linnapea oma tervituskõnes, tuues võrdluseks, et 2010. aastal sünnib maailmas ligikaudu 150 miljonit last juurde. “Natuke selline kontrastne see number on, aga see number räägib sellest, et igal aastal sünnib maailma juurde umbes 150 miljonit inimest.

Kuressaare linna lapsed on üks väikene murdosa sellest maailma mastaabist, aga Kuressaare linnas väga-väga tähtis osa,” rääkis linnapea. Ta lisas, et on väga tähtis jääda Kuressaare linna kodanikeks, sest linn investeerib igal aastal lasteasutustesse. “Need investeeringud ei jää kunagi seisma, hoolimata sellest, et mõni võib-olla ütleb, et meil on liiga palju laenu võetud. Ei ole, sõbrad, meie maksumaksjad ja ettevõtjad on nii tublid, et meil on ikka võimalus investeerida laste heaks ja hüvanguks,” kinnitas Tiidus.

Käesoleval aastal makstakse Kuressaares igale sündinud lapsele sünnitoetust 2500 krooni. Sünnitoetus, kokku 95 000 krooni, maksti välja sularahas. Kuressaare linn maksab sünnitoetust ainult neile lastele, kelle mõlemad vanemad on linna sisse kirjutatud. Pidulikku sündmust aitasid läbi viia linna pressiesindaja Silver Saluri, abilinnapea Argo Kirss ja lastekaitsespetsialist Karin Oinberg. Muusikalise etteastega esinesid Ristiku lasteaia Õunakese rühma lapsed, juhendaja Meeli Reek.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 118 korda, sh täna 1)