Kuressaaret ilmestavad valgusskulptuurid

Kuressaaret ilmestavad valgusskulptuurid

PURIKAS: Valgusspkutuuri ülespanekul aitas jõu ja nõuga Kultuurivara haldusjuht Mati Talvistu.
Foto: Egon Ligi

Eile Kuressaares alanud PÖFF-i raames jõudsid linnapilti ka prantsuse kunstniku Bernard Murigneux’ valguskonstruktsioonid.

Seitse looduses lagunevast plastist valmistatud valguskonstruktsiooni on Kuressaares üles riputatud kultuurikeskuse ja linnavalitsuse hoone, samuti Rae poe, Ferrumi ja ööklubi Privilege külge. Prantsuse kunstnik Bernard Murigneux suhestab skulptuure ümbritseva reaalsusega.

Skulptuuride autor on Saint-Etienne’i kunstiakadeemias hariduse omandanud prantsuse kunstnik, kes käsitleb oma loomingus ruumi ja arhitektuuri seoseid. Esmakordselt võis Bernard Murigneux’ valguskonstruktsioone näha Tallinna valgusfestivalil 2008. aastal. Kuressaare linnaruumi jääb kunstniku looming orienteeruvalt jaanuari keskpaigani.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)