Roolijoodik keeldus palgata töötamast ja palus end vangi saata (11)

Alkoholijoobes juhtimise eest kriminaalkorras karistada saanud noormees ei olnud nõus tasuta üldkasulikku tööd tegema ning palus oma karistuse pöörata vangistuseks.

Varem kahel korral kriminaalkorras karistatud ja ka reaalset vanglakaristust kandnud Kaikot karistas Kuressaare kohus tänavu veebruaris purjuspäi juhtimise eest nelja kuu pikkuse vangistusega, mis tema enda nõusolekul asendati üldkasuliku tööga. Noormees tegi 40 töötundi ära, hakkas siis aga töötegemisest kõrvale hoiduma ega ilmunud ka kriminaalhooldaja juurde.

Kriminaalhooldusametnik tegi kohtule ettekande, et 23-aastane Kaiko hoidub kõrvale üldkasuliku töö tegemisest ega täida kontrollnõudeid, ning palus kohtul noormehele mõistetud karistus täitmisele pöörata. Kohtus põhjendas Kaiko oma käitumist sellega, et ei soovi tasuta tööd teha ja on pigem nõus vangi minema. Noormees ütles, et talle antud tööd on talle vastuvõetamatud, eriti kui neid peab tegema tasuta.

Kohus otsustas tegemata jäetud töötunnid asendada vangistusega ning seega tuleb Kaikol 200 tegemata töötunni eest veeta vanglas kolm kuud ja kümme päeva.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 48 korda, sh täna 1)