Ametikoolis sagiti jõuluselt (3)

Ametikoolis sagiti jõuluselt

ÄGEDAD EHTED: “Küll on kenad ehted,” kiitis Kuressaare ametikooli õpetaja Ülle Tamsalu ärikorralduse teise kursuse õpilase Triin Saguri (paremal) valmistatud ehteid. Tagaplaanil õpetaja Lemmi Heero.
Foto: Egon Ligi

Kuressaare ametikooli ärikorralduse eriala teise kursuse õpilaste eile korraldatud üritus Jõulusagin läks korraldajate sõnul hästi korda.

Ametikooli fuajees oli üles seatud jõululaat, kus pakkusid oma tooteid nii ametikooli õpilased – pagarid, ehitajad, kunstiõpilased – kui ka lambalihast toodete, käsitöö-, kosmeetika- ja seebimüüjad väljastpoolt kooli. Üks Jõulusagina korraldajaist, ametikooli ärikorralduse teise kursuse õpilane Maie Erin rääkis, et kõige rohkem osteti laadalt ehteid, õmblustooteid, keraamikat. “Mina olen väga rahul, mulle meeldis, ja töötubades sai endale teha väga palju huvitavaid asju,” kiitis ta.

Ärikorralduse õpilased alustasid ettevalmistustega kolm nädalat tagasi, kuid põhitöö tehti siiski kahe viimase päevaga. 2. kursuse õpilane, Kuressaares elav Triin Sagur, kes omavalmistatud ehteid müüs, ütles, et temal on väga hästi läinud. “Peamiselt on ostetud sädelevaid kõrvarõngaid, jõulupeod ju tulemas,” nentis ta. Saguri sõnul käis rahvast suhteliselt palju just lõuna ajal.

Laadal toimus ka oksjon, kust oli võimalik osta kunstiõpetajate töid. Ning fotonurgas sai lasta endast pilti teha. Pildid lähevad üles ametikooli kodulehele, nii et kel soovi, saab neid sealt alla laadida. Töötubades võis meisterdada kaarte ja ehteid jpm, mängida videomänge jne. Avatud oli jõulukohvik, toimus ka loterii. Eesti keele õpetaja Sirje Paakspuu eestvedamisel toodi publiku ette ametikooli näitetrupi etendus “Maagilised jõulud”. Jõulusagina korraldamise kulud kaetakse üritusest saadud tuluga. Ametikooli ärikorralduse eriala teisel kursusel õpib üheksa õpilast. Möödunud aastal tehti samalaadne üritus Jõulujämmi nime all.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 86 korda, sh täna 1)