Vassa valiks ajakirjanikuameti niikuinii

Vassa valiks ajakirjanikuameti niikuinii

VEEL TEGEV: See pilt Vassast pärineb veel sellest ajast, kui ta Rahva Hääle lugejaid saarlaste ja muhulaste eluga kursis hoidis.
Foto: Vassili Auväärti erakogu

Vassili Auväärt (82) on Muhumaa mees, kes on kolm aastakümmet oma elust teinud Rahva Hääle korrespondendina lehelugusid Lääne-Eestist ja saartest. Selle töö eest tunnustati teda ENSV teenelise ajakirjaniku austava nimetusega, mis oli tema kirjameheaastatel üks suuremaid tunnustusi selle ala inimestele.

Kui 1946. aasta sügisel avati Muhu keskkool, tuli selle 7. klassi ka pikakasvuline Nuka Vassel ehk Vassa – Vassili Auväärt. Et noormees kirjutada oskab, saanud peagi selgeks: kooli kirjandusvõistlustel näpanud Vassa kohe esimese koha. Keskkooli lõpu poole hakkas Vassa tegema kaastööd Orissaare rajoonilehele Punalipp ning kooli lõpetanud, asus samas ajakirjanikuna tööle.

1952. a sügisel pandi noormees n-ö üleöö komsomoliorganisatsiooni juhtima. Jutuga, et oled oma aja ära (konverentsist konverentsini) ja lähed lehte tagasi. Ent enne lehe juurde tagasipääsemist tuli Vassal veel mõnda aega parteikomitee instruktori tööd teha.

Traktor soojendab end põõsa ääres, kõrval norskav traktorist

“Hoidke oma töös peamine tähelepanu kõige tähtsamal – poliitilisel tööl inimestega,” juhendas ülemus, tsoonisekretär Kuusk noort instruktorit esimesel tööpäeval. “Aidake kolhoosides organiseerida sotsialistlikku võistlust, sest see on peamine relv kolhoositootmise arendamisel. Esimeestelt tuleb samuti nõuda, mitte aga esimeest asendada, sest siis nad kaotavad vastutustunde… Vot see on peamine, millest peate alustama.”

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)