Orissaare muusikakooli juubelikontsert tõi täissaali (3)

Oma 20. sünnipäeva ligi kolmetunnise kontserdiga tähistanud Orissaare muusikakool näitas õpitut õpilaste, vilistlaste ja õpetajate suurepärases esituses, loomulikult olid kohal ka külalisesinejad.

Koos saarlannast telerežissööri Krista Maajärvega mõnusat õhtut juhtinud muusikakooli värske direktor Martti Nõu jäi kontserdiga väga rahule. “Nagu alati, oli viimasel hetkel veel palju lahtisi otsi, aga õnneks jooksis kõik paika,” lausus ta ja kiitis esinejate väga head taset.

Kaheosalisel kontserdil, mille avas Kuressaare muusikakooli sümfoniettorkester Matis Männa juhatusel, sai kuulda klassikalist, kergemat ja rahvamuusikat, oli laulu ja pillimängu ning näiteks ka “Sepapoiste” viisil koos publikuga ette võetud ühiskaanonit. Tulise aplausi teenisid kõik esinejad.

Teiste seas tõid muusikalisi tervitusi ansamblist Untsakad tuntud Kiviõli kunstide kooli direktor ja Orissaares pille õpetanud Jaanus Põlder, kes kinkis koolile viiuli, ja ka endine õpetaja Sirje Roomet-Päärmann Tabasalu muusikakoolist koos oma akordionit õppiva poja Mihkliga.

Oma esimese ettekande tegi keel- ja puhkpillimängijatest kokku pandud Quasi Simfionetta. Kontserdi lõpetas Karlis Saare dirigeeritud Orissaare brass Brian Adamsi poolt kuulsaks lauldud looga “Everything I do I do it for You”, solistiks vilistlane Kaisa Tarvis.

Muusikakooli tänusõnad kuulusid kõigile, kes kooliga läbi aastate seotud olnud, lilleõiega tänati endisi ja praegusi õpetajaid, esinenud vilistlasi, toetavaid organisatsioone ja omavalitsusi. Sünnipäevale kohaselt pakuti torti ning võeti vastu kultuurimaja kingitud punane lumelabidas, et kahe maja vaheline tee ikka ilusti puhas püsiks.

Uute pillide soetamise tarbeks avatud annetuskasti kogunenud mõned tuhanded kroonid jäävad veel lisa ootama, annetusjuhised saavad kindlasti üles ka kooli kodulehele. 1990. aasta 1. septembril tegevust alustanud Orissaare muusikakool on Ida-Saaremaa suurim muusikahariduskool, kus tänaseni õppinud umbes 800 õpilast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)