Juhtkiri: Tervitatavad maksumiljonid

Hea ja mõnes mõttes ka huvitav on kuulda, et Mustjala vald sai ühes kuus maksudena viis korda suurema summa kui keskmises kuus. See on ikka päris korralik peavõit.

Paar kuud tagasi juhtus sarnane asi Torgu vallaga. Kinnitamata andmetel oli see seotud sellega, et Torgu valda oli lihtsalt laekuma hakanud ühe keskmisest palju suurema sissetulekuga kodaniku maksutulu. Torgu suuruse valla eelarve mahu juures on juba paar-kolm suurekaliibrilisemat kodustatud ärimeest väga hea teenistus.

Arvata on, et sama võis juhtuda ka Mustjalas. Palju ilusaid mereäärseid maju, mujal elavad ja korralikult teenivad kodanikud, kes on ennast siinsesse valda sisse kirjutanud.

See pole häbiasi, tegelikult peaksid omavalitsused uhked olema, kui nad on suutnud mõne taolise rikkuri oma vallas kodustada. Kui tulevad sellised maksumiljonid, paraneb ka valla elujärg ja tulevad ehk ka omad talendid koju tagasi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)