Kooliõpilased korraldavad silladebati

Kuressaare gümnaasiumi õpilasesindus korraldab 2. veebruaril ürituse “Varivalimised 2011”, kuhu kutsutakse viis poliitikut väitlema teemal “Saaremaa sild – vajalik või mitte?”.

KG õpilasesinduse president ja debati “Saaremaa sild – vajalik või mitte” peakorraldaja Linda Lapp ütles Saarte Häälele, et teema valiti põhjusel, et KG õpilasesinduse liikmed käisid hiljuti tihti mandril koolitusel ja tunnetasid silla vajalikkust.

“Lisaks on debati korraldamise eesmärgiks avardada õpilaste silmaringi ja anda neile hea võimalus valida oma poliitilised vaated,” lisas Lapp, kelle sõnul saavad kõik kuulajad ja vaatajad esitada ka omapoolseid küsimusi ja arvamusi. Debati tööd koordineerib moderaator, keda hetkel otsitakse.

Poliitikuist on seni nõustunud 2. veebruaril KG aulas debatil osalema Urve Tiidus Reformierakonnast, Toomas Takkis IRL-ist, Hannes Hanso sotsiaaldemokraatidest, Kalle Laanet Keskerakonnast ja Gilleke Kopamees Eestimaa Rohelistest. Linda Lapp lisas, et asjaolud võivad muutuda ja mõned inimesed vahetuda.

“Paneme üles slaidid ning otsime ajalehtedest infot ja arvamusi, mida öeldud on. Lisaks filmib debatti kolm kaamerat, et seda jäädvustada, ning plaanis on kutsuda ka ajakirjanikud,” lausus Linda Lapp.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)