Juhtkiri: Noored tegutsevad

Hea on kuulda, et sellistel elulistel teemadel nagu näiteks Saaremaa sild tahavad ja viitsivad debati korraldada õpilased. Kuressaare gümnaasiumi õpilasesindusel selline plaan on. Ajada kokku hulganisti poliitikuid nii kohalikult kui ka kõrgemalt tasandilt ja lasta neil vaielda, ise kuulates ja kaasa mõeldes.

Teema on iseenesest aktuaalne, sest praegused õpilased on ju need kodanikud, kes peaksid hakkama seda silda hoogsalt kasutama. Praegu sillateemat järavad poliitikud ja ajakirjanikud on selleks ajaks, kui see sild kunagi paistma hakkab, paratamatult jõudnud juba Liiva-Annuse ukse taha koputama. Seda juhul, kui silla tulemine venib samamoodi, kui seni on veninud.

Noorte aktiviseerumine on juba pluss iseenesest, lisaks võib ehk loota, et hoovad hakkavad tõesti veidi kiiremini liikuma, kui ka noored silla teemal sõna võtavad. Poliitikute debatt annab selleks kindlasti mõtteainet, seda enam, et igasugu ideid, vahusemaid ja mitte nii vahuseid, käiakse seal kindlasti välja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)