Arestimajast pagenud vargad taas kohtu ees

Arestimajast pagenud vargad taas kohtu ees

KOHTU EES: Saaremaal mitmes majas vargil käinud ja selles ka süüdi mõistetud Robert ja Margus müüsid varastatud kraami enamasti Kuldse Börsi kaudu. Mehed põgenesid Kuressaare arestimajast enne, kui neid oli jõutud Läänemaal toimepandud röövide eest kohtu alla anda.
Foto: Egon Ligi

Eile seisid Kuressaare kohtumajas kohtu ees Robert Nautras ja Margus Ruus, kes mullu novembris Kuressaare arestimajas valvurile kallale tungisid ja seejärel plehku pistsid.

41-aastast Robert Nautrast ja 21-aastast Margus Ruusi süüdistati teiselt inimeselt seadusliku aluseta vabaduse võtmises, aresti alt põgenemises ja omavolilises sissetungis ning lisaks veel eelmise aasta algul Lääne-Virumaal toimepandud vargustes.

Kohus tunnistas mehed kuritegudes süüdi ning mõistis Nautrasele kuritegude eest liitkaristusena kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Ruusile mõisteti samade kuritegude eest kolm aastat vangistust. Mullu detsembris olid samad mehed kohtupingis Haapsalu kohtumajas, kus Robert Nautrasele mõisteti Läänemaal toimepandud röövide ja varguste eest 6 aastat vangistust ning Margus Ruusile 5,5 aastat.

Seaduse järgi tuleb väiksem karistus lugeda suuremaga kaetuks ning seega loetakse Kuressaare kohtumajas mõistetud karistus kaetuks Haapsalus mõistetud raskema karistusega. Karistusaja algust hakati lugema mullu 6. aprillist, kui mehed vahistati. Kuressaare arestimajast põgenesid varem 14 korda kriminaalkorras karistatud Nautras ja neljal korral kohtu ees seisnud Ruus mullu novembri alguses, nädal pärast seda, kui nad olid Saaremaal toime pandud varguste eest reaalselt vangi mõistetud.

Mullu 6. novembri varahommikul kella viie ajal tungisid nad vangivalvurile kallale, andsid talle peksa ja sulgesid kambrisse. Seejärel avasid mehed lukustatud lauasahtli ning varastasid sealt ühe kainenema toodud mehe sularaha 10 747 krooni, sigaretid ja tulemasina. Politsei kuulutas mehed tagaotsitavaks ja esialgu arvati, et põgenikud pagesid samal ööl Kuressaares kadunuks jäänud Žiguliga. Autovargus siiski tõendamist ei leidnud.

Nautras ja Ruus tabati mõned päevad hiljem, 9. novembril ühe talu juurest, kus nad politseile n-ö sülle jooksid. Mitmeid kordi kriminaalkorras karistatud Nautras ja Ruus toimetati edasi Haapsallu, kus neil tuli kohtu ees aru anda Läänemaal toimepandud varguste ja röövide eest. Läänemaal tungisid nad tallu, sidusid peremehe kinni ning varastasid pangakaardi või sularaha.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 385 korda, sh täna 1)