Kuressaares võideldakse aidsi vastu (2)

Kui täna tähistatakse ülemaailmset aidsi vastu võitlemise päeva, siis homme korraldab Kuressaare noorte huvikeskus koostöös Punase Risti Saaremaa seltsiga aidsi ennetusürituse Kuressaares.

Kell 19 süüdatakse aidsi-lipsu kujuliselt asetatud küünlad linnavalitsuse ja klubi Privilege ees. Seejärel algab Privilege’is üritus, kus jagatakse kondoome ja õpetatakse neid mulaažil õigesti paigaldama. Näidatakse ka Punase Risti Saaremaa seltsi tehtud aidsi-teemalist filmi.

Küsimusele, kui teadlikud on Saaremaa noored vajadusest kondoomi kasutada, vastas huvikeskuse noorsootöötaja Lii Vanem, et kaks aastat tagasi noorte hulgas läbiviidud küsitluse tulemus tegi küll kurvaks. “Ega ei teata ja ei juletagi kondoomi ostma minna ning tüdrukud arvavad, et kui nad võtavad beebipille, siis need kaitsevad kõige eest.

Noor ostab enne endale suitsupaki, kui paki kondoome,” rääkis Lii Vanem. Aidsi ennetusüritus toimub 2. detsembril, pilet Privilege’i maksab 25 krooni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)