Hääletustulemused nn allikakaitse seaduse vastuvõtmisel

Riigikogu võttis vastu nn allikakaitse seaduse, mis võimaldab hirmutada kodanikke ennetavate kahjuhüvitistega, et nad hoiduksid oma seisukohti väljendamast. Seadust pooldas 51, vastu oli 12 saadikut, 26 keskerakondlast jättis hääletamata ning üks riigikogulane (Jaan Kundla) jäi erapooletuks.

Poolt
Seaduse poolt olid Reformierakonnast Imre Sooäär, Tatjana Muravjova, Maret Maripuu, Väino Linde, Jaanus Rahumägi, Rain Rosimannus, Raivo Järvi, Igor Gräzin, Tõnis Kõiv, Helmer Jõgi, Leino Mägi, Harri Õunapuu, Rein Aidma, Silver Meikar, Paul-Eerik Rummo, Peep Aru, Ivi Eenmaa, Urmas Klaas, Lauri Luik, Kalle Palling, Keit Pentus, Mati Raidma, Taavi Rõivas, Jaak Salumets, Erik Salumäe, Ene Kaups, Tõnu Juul, Robert Antropov, Katrin Karisma-Krumm, Terje Trei. IRL-ist olid poolt Ene Ergma, Andres Herkel, Kaia Iva, Mari-Ann Kelam, Elle Kull, Tarmo Kõuts, Mart Laar, Marko Mihkelson, Erki Nool, Mart Nutt, Liisa-Ly Pakosta, Urmas Reinsalu, Sven Sester, Margus Tsahkna, Peeter Tulviste, Toomas Tõniste, Ken-Marti Vaher, Lauri Vahtre ja Trivimi Velliste. Roheliste erakonnast hääletas poolt Marek Strandberg, samuti andis poolt hääle fraktsioonita liige reformierakondlane Tarmo Mänd.

Vastu
Vastu olid sotsiaaldemokraadid Peeter Kreitzberg, Jüri Tamm, Eiki Nestor, Heljo Pikhof, Hannes Rumm, Kalev Kotkas ja rohelised Valdur Lahtvee, Maret Merisaar ja Toomas Trapido. Fraktsioonita riigikoguliikmetest olid vastu Jaanus Marrandi, Karel Rüütli ja Jaan Õunapuu.

Ei andnud häält
Ei hääletanud roheline Mart Jüssi ja 26 keskfraktsiooni liiget. Istungilt puudusid keskerakondlased Evelyn Sepp, Georg Pelisaar ja Mailis Reps, sotsiaaldemokraadid Indrek Saar ja Mark Soosaar, samuti reformierakondlane Hannes Astok, roheline Aleksei Lotman ning fraktsioonita liikmed Mai Treial ja Ester Tuiksoo.

Arvamustoimetus

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 9 korda, sh täna 1)