Näituse parimate hulka jõudsid ka 2-aastased kunstnikud (4)

Näituse parimate hulka jõudsid ka 2-aastased kunstnikud

Foto: Egon Ligi

Koostöös Kuressaare kunstikooliga avas Saare vene selts eile linna kultuurikeskuse fuajees järjekorras juba üheteistkümnenda laste joonistuste näituse “Lapse maailm”.

Saare vene seltsi juhatuse esimees Nijole Kärner ütles, et tulemustega võib igati rahul olla. Väljas on 65 värvikat ja elurõõmsat tööd. “Lapsed on väga tublid! Sel aastal on noorimad osavõtjad kaheaastased ja neid on lausa mitu! Meie näitusel osalejad lähevad iga aastaga järjest nooremaks.”

2007. aasta näitusel oli noorim kunstnik samuti kaheaastane Kristjan Sammelsaar. Tänavuse näituse üks nooremaist on Andrei Terehhov, kes vaatamata oma noorusele on juba n-ö kõva tegija. Huvi kunsti vastu tärkas Andreis juba pooleteist aasta vanusena. “Ta on Terehhovide kunstisuguvõsa noorim liige. Kui nii varakult alustada, võib jõuda kaugele,” arvas kunstikooli direktor Boris Šestakov. “Tema tööd meenutavad abstraktseid maale.”

Kes teab, kui paljud talendid saavad esimese näitusekogemuse just sellelt võistluselt… “Selle näituse mõte ongi innustada lapsi joonistama ja eripäraks on see, et valdav osa töid on lastel tehtud iseseisvalt,” märkis Šestakov. “See on läbi aegade olnudki selle näituse mõte – teha ise, ilma õpetajate-juhendajate abita.”

Näituse parimateks tunnistati tänavu Carlos Püüding (2-a), Kevin Rand (6-a), Andrei Terehhov (2-a), Martin Vesberg (7-a), Martha Maria Mägi (3-a), Iivika Silenok (6-a, fotol) ja Ly Michelson (11-a).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)