Ametikool osaleb Noore Meistri võistlustel

Kuressaare ametikool saadab detsembri algul toimuvatele kutsevõistlustele Noor Meister 2010 viis õpilast, kes võistlevad pagari, infotehnoloogia, plaatija ning ehitusviimistleja erialal.

“Õpetajad on juba usinalt tööd teinud, et õpilasi ette valmistada ja treenida. Arvestades seda, et ettevalmistus käib valdavalt pärast tunde, eeldab see nii õppija kui ka juhendaja poolset kõrget motiveeritust,” sõnas ametikooli teabejuht Taavi Tuisk.

Noore Meistri võistlusi korraldatakse juba teist aastat ja Tuisu hinnangul on see kutsevõistluste korraldamisel väga suur samm edasi, sest üldiselt on üleriigilised kutsevõistlused toimunud pealtvaatajateta. Noor Meister korraldatakse infomessi Teeviit raames ja õpilaste tegevust jälgib kahe päeva jooksul tuhandeid pealtvaatajaid.

Tuisu sõnul paneb see õpilasele lisapinge, aga samas peaks andma ka lisamotivatsiooni ning annab võimaluse ametikoolides õpetatavaid erialasid paremini tutvustada. “Oluline on ka see, et Noore Meistri tulemuste alusel valitakse osal erialadest välja need õpilased, kes lähevad Eestit esindama WorldSkills’ile, mis on sisuliselt ametikooli õpilaste maailmameistrivõistlused. See peaks õpilastele olema juba väga innustav tegur,” lisas Taavi Tuisk.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)