Juhtkiri: Muhu muster Araabia turule

Muhu mustrid on seletamatult kaunid. Nüüd on moslemist saarlanna ideest sündinud Muhu abaaja, Lähis-Ida araablannade traditsiooniline kleit, mida kaunistavad Muhu lilled.

Kahtlemata on lilltikandiga abaaja ilus ja pilkupüüdev. Kes teab, võib-olla kujuneb sellest ühel ilusal päeval tõeline müügihitt ning kogu araabia-maailm hakkab kandma oma rõivail meie põllulilli. See oleks ju tõeline revolutsioon moedisainis ning teeks Muhu mustritest selle Nokia, mida Eestis aastaid tikutulega otsitud.

Kui siia lisada veel meie rahvuslikud sõled, millega mosleminaised oma rätikuid heameelega kinnitaksid, viiksimegi oma esiemade rahvakultuuri laia ilma ja oleksime kahtlemata tuntumad kui praegu. Loodame vaid, et mõni äärmusmoslem ei tõmba Muhu tikandit pahateole minnes ülle.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 72 korda, sh täna 1)