Heategijad ootavad vihjeid abivajajaist (11)

MTÜ Meelespea heategevusturg, mis avas oma uksed juba Ferrumi sünnipäeval, läheb täistuuridel edasi, kuid vihjeid abivajajaist on neile seni laekunud vaid üksainus.

“Ei usu küll, et abi enam üldse ei vajata. Arvan, et pigem on tegu liigse tagasihoidlikkusega à la ma juba möödunud aastal sain abi, kas enam sobib küsida, või siis inimesed lihtsalt ei julge tunnistada, et neil pisut tuge oleks vaja,” arutles Aive Tammsalu, turu üks eestvedajaist. Ta rääkis ka, et eelmisel aastal aitasid nad näiteks ühel hätta sattunud perel ära maksta lasteaiamaksu võla, toetasid üht rasket nahahaigust põdevat last kallite ravimite ostmisel jms.

Aive sõnul saaksid nad aidata näiteks mõnele puudega lapsele muretseda vajaliku abivahendi või tasuda raviprotseduuride eest. “Küsida võib kõike, aga eelkõige oleme oma sihtgrupiks valinud ikkagi lapsed.” Kuna tänavune heategevusturg läheb nii hoogsalt, et juba esimese nädalaga kogunes pea sama palju raha kui eelmisel aastal kokku turu tegutsemise ajal, siis peaks raha turu lõpuks koos olema päris korralik summa.

“Inimesed võiksid olla julgemad abi küsima ja samas võiksid abivajajaist teatada ka naabrid, lasteaiakasvatajad või õpetajad, sotsiaaltöötajad,” märkis Aive. Heategevusturg on tänavu korraldajate sõnul muutunud justkui päris poeks – kaupa tuuakse juurde pea iga päev ja ostjaid käib üle ootuste palju. Mõni käib läbi iga päev ja leiab ka iga kord midagi vajalikku. Hinnad on võrreldes eelmiste aastatega tunduvalt soodsamad, kuid kaup, mis müüki läheb, on igati korralik.

“Üllatavalt suur nõudlus on toidunõude järele, ka laste mänguasjad on minev kaup,” on tähele pannud Agnes Iisop, kes juba mitmendat päeva puhtalt oma vabast ajast ja raha küsimata turul leti taga inimesi teenindab. “Esimestel päevadel olime siin ikka täitsa sillas, kahekesi teenindasime ja kogu aeg oli leti taga pikk saba… Nüüd on pisut rahulikumaks jäänud.” Kuna kaupa on veel palju ja seda tuuakse aina juurde, siis jääb heategevusturg tänavu Ferrumis avatuks pea jõuludeni.

Seega on heategevusturu korraldajail palve: kui mõni kodune inimene, olgu ta siis töötu või pensionär, tahaks koduseinte vahelt rahva sekka tulla, andku ainult teada, sest müüjaid oleks hädasti juurde vaja. Ja ärgu head inimesed kõhelgu – ikka veel võetakse müüki igasugust kaupa. Ainus nõue: asi või ese olgu ikka terve ja puhas, prügikastikaupa vastu EI VÕETA!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)