Laheküla rahvas ei taha enam mülkas sumbata (11)

Laheküla rahvas ei taha enam mülkas sumbata

LOMP LOMBIS KINNI: Laheküla elanike sõnul on tee nii kehvas olukorras, et autot lõhkumata on sealt raske läbi pääseda.
Foto: Egon Ligi

Kuressaare külje all asuvas Lahekülas on korralikku sõiduteed oodatud pikki aastaid, ent Kaarma vald pole tee-ehitusjärjega seni sinnamaani jõudnud.

Sel sügisel on Kihelkonna maanteelt Kellamäe kiviraie-töökoja juurde viiva tee olukord järjekordselt eriti kehvaks muutunud, mistõttu loodavad sealsed elanikud, et vallavalitsus laseb ehk viimaks ometi kõnealuse tee korda teha. Saarte Hääle toimetuse poole pöördunud Laheküla elanik Ülle oli valla ettevõtmatusest tee osas vägagi nördinud.

“Me ei pääse enam varsti kojugi, sest sealt ei saa lihtsalt varsti enam läbi. Just seepärast palusimegi järjekordselt vallalt abi,” rääkis Ülle. Naise sõnul on teeprobleemid tegelikult juba aastaid vanad, kuid vaatamata kauaaegsele murele pole olukord vahepeal mingilgi moel leevenenud. “Vald on kinnitanud vähemalt viis aastat, et kohe-kohe tehakse korda, aga siiamaani pole mitte midagi tehtud.

Praegu ongi olukord jälle väga hull,” selgitas ta ja lisas, et viimati pöördus Laheküla rahvas vallavolikogu poole möödunud kuul, kuid vastust pole seni saadud. “Tundub, et selle tee korda tegemine pole neil enam kavaski. Oleme praegu lõhkise küna ees, sest varsti me tõesti ei pääse enam koju ilma autot lõhkumata,” märkis Ülle. Kaarma vallavanem Margus Mägi selgitas Saarte Häälele, et volikogu on tõepoolest Laheküla elanikelt kirja saanud, kuid vastata pole seni lihtsalt veel jõutud.

“Kuid kindlasti me valmistame neile eraldi vastuse ette,” kinnitas vallavanem. Margus Mägi väitel on vallavalitsus ka varem selgitanud, mis põhjusel on kõnealuse tee olukord praegu selline, nagu ta on. Nimelt on vallavanema sõnul selle tee kordategemine lisatud korduvalt valla eelarve projekti, kuid seni on see eelarvest välja võetud, kuna korrastamist on vajanud ka mitmed teised teed. Mägi sõnul on vald lootnud ka, et tee saab korda teha koostöös Kuressaare linnaga, kuna paljud Laheküla elanikest käivad igapäevaselt just linnas tööl. Paraku pole sellest plaanist asja saanud.

“Praegu on tee olukord tõesti nii hull, et üritame selle uuesti järgmise aasta eelarvesse sisse kirjutada ja vaatame, kuidas volikogu vaatab selle peale,” andis vallavanem tee osas Laheküla elanikele lootust. Eelarve kinnitatakse tema sõnul aasta alguses ja praegu ongi parasjagu käimas läbirääkimiste protsess. Kui tee korda tegemine eelarvesse võetakse, siis läheb remondiks vallavanema sõnul järgmisel kevadel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)