Disainiõpetaja võitis rahvusvahelise köitekonkursi

Disainiõpetaja võitis rahvusvahelise köitekonkursi

 

Kuressaare ametikooli disainierialade õpetaja Leelo Leesi võitis ühe kolmest peapreemiast tänavusel rahvusvahelisel köitekunstinäitusel “Scripta manent”.

“Seda konkurssi peetakse Eesti kõige esinduslikumaks nahakunstisündmuseks,” märkis ametikooli kunstiajalooõpetaja Reet Truuväärt. “Leelo võitis ühe kolmest peaauhinnast. See on suur au ja uhkus meile, et meie koolis õpetab nii tugev nahakunstnik.”

Eesti köitekunstnike ühenduse poolt iga viie aasta tagant korraldataval suurnäitusel osales tänavu 171 kunstnikku 22 riigist. “Scripta manent IV” pakkus kunstnikele huvitava väljakutse – köita Veljo Tormise autobiograafiline raamat “Lauldud sõna”.

“Näitusel võib näha traditsioonilises laadis nahkköiteid, aga ka julgeid eksperimente moodsate materjalidega,” rääkis Leelo Leesi. “Minu töö, mis on inspireeritud mulgi meeste punamustast kuuest, on pikapisteline pehmekaaneline nahkköide paksust taimparknahast, kus kõik vihikud on eraldi seljale õmmeldud ja samas stiilis on lahendatud ka teose pealkiri esikaanel.”

Leelo usub, et auhinna tõi just tema töö lakooniline lahendus. “Nahakunst on minu eriala. Õpetan seda ka ametikoolis ning ka minu õpilased saavad algteadmisi köitekunstist,” sõnas ta, lisades, et erialane tunnustamine innustab. “Nii et osalen ka Vilniuses toimuval rahvusvahelisel miniformaadis köidete näitusel.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)