Linnas said keldrid puhtamaks

Linnas said keldrid puhtamaks

PRÜGIBRIGAAD: Tegusad NaiRe naised (vasakult): Tiia Tammsalu, Kersti Vaga, Urve Tiidus, Marvi Ehte. Nende ees Sirje Koskinen. Naisi toetasid Mardo Niinep, Tiit Põlluäär ja Kalle Koov.
Foto: Andi Vaga

Juba teist aastat korraldas NaiRe (Reformierakonna naiste ühendus) Kuressaare linnas aktsiooni, mille raames korjati kokku pea kaks koormat vanu ja katkiseid elektroonikatooteid.

Kogumiskohti oli sel korral välja kuulutatud neli. Tiia Tammsalu, aktsiooni üks eestvedajaist, ütles Saarte Häälele, et eriti hästi tulid ettevõtmisega kaasa linna suurte majade elanikud. “Väga palju vanakraami toodi ära Rehe tänaval, Saaremaa ühisgümnaasiumi staadioni kõrval. Toodi vanu televiisoreid, külmkappe, arvutikuvareid jms.”

Silmnähtavalt tänulikud olid eakad inimesed, kelle jaoks on näiteks ühe vana külmkapi neljandalt korruselt alla tarimine ja prügimäele toimetamine väga suur probleem, sõnas Tammsalu. Laupäeval olid seda rasket tööd aga tegemas erakonna noored mehed, Kuressaare abilinnapea Kalle Koov ise järelkäruga veoki roolis. Konteineri- ja prügimäekulud maksid kinni Saaremaa NaiRe naised oma taskust, elanikkonnale oli see kõik tasuta.

Kuna tundub, et taolist elektroonikaromude kokkukorjamist on hädasti vaja ka edaspidi, siis järgmisel korral kuulutab NaiRe välja juba eelregistreerimise, lausus Tiia Tammsalu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 94 korda, sh täna 1)