FC Kuressaare lõpetas võiduga

FC Kuressaare lõpetas võiduga

TEEB KARJÄÄRI: FC Kuressaaresse sisse toodud Priit Pikker suutis klubi senise põhiväravavahi ja klubi enda kasvandiku Roland Küti pingile istutada.
Foto: Raul Vinni

Enne viimast vooru meistrisarjast väljakukkumise teoreetilise võimaluse ees seisnud FC Kuressaare suutis siiski halvimat vältida ja võidelda välja võimaluse kaitsta meistriliiga kohta üleminekumängudel.

Meistriliiga 36. voorus sai FC Kuressaare esindusmeeskond koduplatsil Viljandi Tuleviku vastu tegutseda küllalt pingevabalt ja see tasus end ära – kolm korda asuti juhtima ning viimasel korral lõplikult, sest mulgid suruti 4 : 2 võiduga vastu muru ja endale kindlustati pääs järgmise kahe nädala jooksul toimuvatele üleminekumängudele, kirjutatakse klubi kodulehel.

Skoori avas Rene Aljas pärast Dmitri Skiperski suurepärast läbisöötu juba 4. minutil ja kuigi Edwin Stüfil õnnestus seis peagi viigistada, tegi vanameistrist ründaja teisegi suurepärase eeltöö, sel korral Martti Pukile. Peamiselt küll hoiatuskaartide noppimises edukust üles näitav Armand Naris viigistas selgi korral seisu, ent Skiperski kroonis oma suurepärase esituse kauni väravaga ja Sander Laht lisas teise poolaja algul veel ühe ning nii kirjutatigi tabelisse hooaja viimase põhiturniiri matši 4 : 2 võit.

Nüüd jääb oodata 14. ja 20. novembrit, mil toimuvad meistriliiga üleminekumängud esiliigas iseseisvate klubide arvestuses teisele kohale platseerunud Kiviõli Tamme Autoga, vahendab www.fckuressaare.ee . Meistriliiga statistilised näitajad olid saarlastel seekord järgmised: 7 võitu, 3 viiki, 26 kaotust. Löödi 32 väravat ja endale lasti lüüa 93 väravat. Suurim väravakütt oli Dmitri Skiperski 9 väravaga (meistriliiga parim Sander Post lõi 24 väravat). Ühte sorti näitajate etteotsa mahub FC Kuressaare veel. Nimelt jagab eemaldamiste edetabelis kahe eemaldamisega teist kuni neljandat kohta FC Kuressaare mängija Kaarel Saar.

Kokkuvõtted

Traditsiooniliselt pani meistriliiga hooaja lõpu puhul mitmeid edetabeleid kokku ka jalgpallist kirjutav internetiportaal soccernet.ee . Kõik kokkuvõtted on abimaterjaliks sealsel veebilehel toimuvale suurele hääletusele, kus juba mitmendat aastat selguvad erinevate kategooriate parimad. Saarlased leidsid äramärkimist nii mõneski kategoorias.

Portaali sõnul väärivad kindlasti äramärkimist FC Kuressaare häälekamad poolehoidjad. Seda rõhuga sõnal “häälekamad”, sest keskmise pealtvaatajate arvu poolest oli FC Kuressaare eelviimasel kohal. Keskmiselt jälgis siinseid kohtumisi 116 pealtvaatajat. Alla jäi vaid Viljandi Tulevik 83 pealtvaatajaga. Aasta parimate mängude valikus oli FC Kuressaare märgitud kahel korral. “Juba esimesed voorud jätsid nii mõnegi vutihuvilise suu lahti, kui Levadia – Kuressaare 1 : 1 (13. märts) lõppes tiitlikaitsja jaoks ninanipsuga ning Kuressaare – Tammeka 2 : 3 (9. märts) mängus tartlased kaheväravalise kaotusseisu viimase 20 minutiga võiduks pöörasid,” kirjutatakse soccernet.ee-s.

Aasta “ämbrite” valimisel märgiti ära Sillamäe Kalevi 6 : 0 kaotus FC Kuressaarele, kui nad vahetasid suures eduseisus väljakule liiga hilja registreeritud mängija. Soccernet.ee teeb erinevaid kokkuvõtteid ka meeskonna erinevatel positsioonidel mängivate meeste kohta. Saarlaste meeskonnast on ära märgitud vaid väravavaht Priit Pikker. “Pikker on vargsi sammumas Pedõki jälgedes, võttes temalt esmalt üle Pärnu Vapruse esikindad ning siirdudes nüüd samuti Flora süsteemi. Tõsi, tema lend on seni madalam, kuid samas saab ta Kuressaares vähemalt regulaarset mänguaega.

Ta tõrjus pingile saarlaste pikaaegse esiväravavahi Roland Küti ning mängib nädalast nädalasse 90 minutit, ammutades kuhjaga vajalikke kogemusi. Lühikesele kasvule vaatamata on ta väga füüsiline väravavaht, kiire, otsustav ja jõuline. Tema leivaks on reaktsioonitõrjed, vastutulekud ja robinsonaadid. Kindlasti ei ole kõrged pallid talle kõige mugavamad ja ega ta neid püüdma lähegi – tavaliselt on tema puhul ikka rusikad mängus,” annab soccernet.ee teada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)