Orissaare aleviku pimendamises süüdlast ei otsita (5)

Orissaare aleviku pimendamises süüdlast ei otsita

 

Orissaare aleviku elanikele palju muret ja küsimusi tekitanud probleem Orissaare tänavavalgustusega saab loodetavasti lahenduse järgmise nädala alguses.

“Me ei otsi siin täna süüdlast, pigem otsime kiiremaid võimalusi, et alevikus valgustus põlema saada,” sõnas vallavanem Aarne Põlluäär (pildil).
Tema sõnul lubas AS-i Jaotusvõrk esindaja, et selle nädala lõpuks on vajalikud kaablitööd tehtud ja järgmise nädala alguses peaks olema plaaniline elektrikatkestus, mil valgus põlema süüdatakse.

Põlluäär rääkis eile Kadi raadiole antud intervjuus, et valgustid peavad esimesel nädalal põlema täie võimsusega. Pärast nädalast testperioodi lülitatakse osa lampe kindlasti välja, sest sellise võimsusega elektrikoormus on vallale selgelt ülejõukäiv. Ta selgitas, et põhjus, miks tänavalaternad ei põle, on tänapäevaselt lihtne.

“Et sellised detailid pannakse ju paika projekteerimise käigus, kuid mingitel arusaamatutel põhjustel sai vald sellise infoga alles kurssi augustikuu lõpul, mil meile teatati, et meil on vaja veel lisaks teha elektriliitumine,” selgitas vallavanem. Ta lisas, et vald on omalt poolt teinud kõikvõimaliku, mis on võimalik teha, kuid pigem on probleem olnud Eesti Energia poolne.

“Täna süüdlast otsida on suhteliselt raske. Eks igaüks püüab oma kaelast selle süükoorma ära veeretada, küll aetakse siin eelneva vallavalitsuse kaela, eelnevate spetsialistide kaela, aga mina seda õigeks ei pea,” sõnas Põlluäär.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)