Muinsuste hoidjad said tänukirjad (1)

Muinsuste hoidjad said tänukirjad

MÕISAHÄRRA RÕÕMUSTAB: Veel kolm aastat tagasi ei osanud Pidula mõisa arendaja Vesa-Antti Lappalainen arvata, et muinsuskaitseamet tema ettevõtmist tänukirjaga tunnustab.
Foto: Aare Laine

Kultuuripärandi kaitsmise eest muinsuskaitseametilt 41 tänukirja saajate hulgas oli tänavu mitu Saare maakonna arhitektuuripärandi ja arheoloogiamälestiste kaitsega seotud inimest ja üks omavalitsus.

Tallinna matkamajas tänas muinsuskaitseameti peadirektor Kalev Uustalu Pidula mõisa arendajat Vesa-Antti Lappalainenit mõisakompleksi eeskujuliku hooldamise ja arendamise eest, Arne Maripuud ja tema meeskonda kõrgetasemelise töö eest Angla tuulikute restaureerimisel ja Viltina Villemi veskile tiibade paigaldamisel, Rain Janot Võhma küla mälestiste ja kultuuriväärtuslike objektide korrastamise ja looduses tähistamise eest ning Valjala vallavalitsust tänuväärse tegevuse eest arheoloogiamälestiste hooldamisel-korrastamisel.

Tänukirja käis vastu võtmas Saare maakonnaski paljudel objektidel projekteerimistöid teinud arhitekt Aet Maasik, kellele seekord avaldati tunnustust Kõue-Triigi mõisa peahoone sisekujunduse põhiprojekti kõrgetasemelise koostamise eest. Aet Maasik on andnud oma panuse ka Pidula mõisa renoveerimisprojekti koostamisse, samuti Kuressaare raekoja ja Veski trahteri ennistustööde projekteerimisse.

Pärast tänukirja kättesaamist saatis Vesa-Antti Lappalainen elektronkirja tänuga Pidula mõisa arendamisel kaasa aidanud inimestele. “Tänu kuulub eelkõige teile, kes olete kaasa löönud ja toetanud nii sõnadega kui ka tegudega Pidula mõisa arendamist läbi aastate. Tööd on tehtud palju. Tihti on see olnud piisavalt raske, aga ka õnnestumisi on olnud palju. Selline, küllaltki ootamatu tunnustamine valmistab mulle ja loodan, et meile kõigile väga head meelt ning annab jõudu edaspidiste tööotsade jaoks,” kirjutas mõisa omanik Vesa-Antti Lappalainen.

Kui Pidula mõisakompleksi arendamine veel jätkub, siis Angla tuulikute ennistamisega ollakse ühel pool. Võhma küla kultuuriväärtuslikud objektid vajavad edaspidigi kaitset ja hooldamist, nagu ka arheoloogiamälestised Valjala mail.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 49 korda, sh täna 1)