Saarlased tegid puhta töö (lisatud videod!) (1)

Saarlased tegid puhta töö (lisatud videod!)

 

Saaremaa noored võtsid pensioniteemaliselt filmikonkursilt nii jagamisele läinud I–II koha kui ka kolmanda koha ja lisaks veel eripreemia.

Esimest-teist kohta jagasid õpilaste filmikonkursil Kuressaare ametikooli kunstilise kujundamise eriala õpilased oma lühifilmiga ja Kuressaare kunstikooli tüdrukud animafilmiga. Kuressaare kunstikooli direktor Boris Šestakov ütles Saarte Häälele, et kunstikooli õpilased Piret Metsamäe ja Kätlin Hermann esitasid konkursile tema juhendamisel plastiliinnukkude abil salvestatud animafilmi “Minu pension”.

Selles jätab noor mees kohustusliku pensioni II samba osas oma valiku tegemata ja saab loosi tahtel tagasihoidliku tootlusega pensionifondi. 50 aastat hiljem on mees pangas üsna õnnetu, kui talle antakse pensioniks vaid sente. “Filmi lõpp on siiski õnnelik, sest vana mees ostab oma vähese raha eest lotopileti ja võidab suure summa,” kirjeldas Šestakov.

Kunstikooli õpilastega jagas I ja II kohta Kuressaare ametikooli disainiõpilaste Lauri Saluveeri, Martin Ööveli, Jaanika Aadamsoo ja Ave Prii video “Professor Ploomi õppefilm”. Konkursi kolmanda koha tõid koju ametikooli õpilased Geiu Luiga, Viktoria Monžossova, Heinrich Liis, Taavi Tammekivi ja Tia Ait pensioniteemalise animafilmiga “Lauri unenägu”.

Eripreemia selge sõnumi eest said Teele Ülesoo, Gerli Kõrts, Brigit Uibo ja Liise Leušev fotokollaažiga “Kui valid sõbrad ise, vali ka pensionifond ise”, mille tarbeks pildistati Kuressaare keskväljakul sadu kuressaarlasi.
Konkursi parimad valis välja filmimees Artur Talviku juhitud žürii.

Konkursile tuli esitada kuni kolme minuti pikkune lühifilm, mis selgitaks eakaaslastele pikaajalise planeerimise olulisust, tutvustaks Eesti pensionisüsteemi ja õpetaks kohustuslikke pensionifonde võrdlema.

Eripreemia võitnud videot vaata SIIT!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 55 korda, sh täna 1)