Saaremaal kavatsetakse vähipüüki suurendada (1)

Saaremaal kavatsetakse vähipüüki suurendada

 

Võitlemaks vähi röövpüügi vastu tahab keskkonnaministeerium järgmisel aastal suurendada vähipüügivahendite ööpäevade arvu Saare maakonnas seniselt 600-lt 1000-ni. Saare maakonnas, mis on teadaolevalt Eesti parim vähipüügipiirkond, toimuks selle eelnõu kohaselt ka suurim hüpe püügivahendite ööpäevade arvus.

100 võrra tõusis see number juba tänavu. Aastatel 2007–2008 oli vähipüük Saaremaal teadupoolest keelatud ja enne seda oli ööpäevade arv samuti 500. Teistes Eesti maakondades suureneb püügivahendite ööpäevade arv 100 võrra.

Eesti Päevaleht vahendas vähiteadlase Margo Hurda arvamust, et kui püük toimub reeglite järgi, siis ei tohiks see vähivarudele halvasti mõjuda. Ministeeriumi hinnangul peaks seaduslike vähipüüdjate suurem hulk talitsema ka loata püüdvaid kodanikke. Suurem vähipüük suurendaks ka riigile püügilubade eest makstavat summat, mis omakorda võimaldab enam panustada vähivarude taastamisse ja vähkidega seotud uuringutesse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 77 korda, sh täna 1)