Alasti kodanike armee

Nüüd on selline asi, et tuli sihuke kiri, et edaspidi peavad kõik kodanikud akte esitama. Esmajoones peavad päästeameti kinnitusel end paljaks koorima korstnapühkijad, kuid varsti oleme kindlasti kõik kui nudistide rannas.

“Päästeamet soovitab teada anda nendest korstnapühkijatest, kes ei anna akti,” kirjutati minu postkasti pandud ajalehes. Nagu tellitult oli kohe-kohe tulemas korstnapühkija ise ja ma tahtsin seda asja näha, et kuidas ta nüüd seda akti hakkab kujutama. Otsisin sahtlipõhjast välja ka vana joonistusploki ja värvipliiatsid, et kooliajal armsaks saanud joonistusharrastust taas elustada.

Mul on küll vaid kuus klassi haridust, kuid joonistamises olin üsna osav. Harrastasin siis juba natuke sellist sürrealismi, sest õpetaja pidi alati minu elevandi, hobuse ja Lenini pildi kohta üle küsima, et keda ma nüüd kujutanud olen. Võtsin seda kui tunnustust.

Korstnapühkija saabus. Mul on lõõrid natuke umbes, juba suvest saadik, kui ma otsustasin korstnas kana suitsutada ja see raip kukkus korstnasse. Õnnenööpidega mees tuli, lasi oma harjad ja pommid sisse, nühkis ja nühkis ja saigi kana kätte. Ning suits käis jälle läbi. Kuid millegipärast asutas ta ennast kohe minekule. Mul juba pliiats käes ja küsisin, et kas akti ei saagi.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)