Nädala jooksul sündisid kolmed kaksikud (16)

Nädala jooksul sündisid kolmed kaksikud

TITED RIVIS: (Vasakult) kaksikud Kädi ja Kauri, keskel veel nimetud tüdrukud, ning siniste sokkidega Kristofer ja Robin.
Foto: Egon Ligi

See nädal oli Kuressaare haigla sünnitusosakonna jaoks erakordne, sest ilmavalgust nägi lausa kolm paari kaksikuid: tüdrukud, poisid ja segapaar.

“Kõik need kaksikute emad on raseduse väga ilusasti välja kandnud ja kõik sünnitasid ajalised lapsed,” rõõmustas Kuressaare haigla vanemarst Thea Rahumeel, nentides, et tegemist on tõelise rekordiga, sest selle aasta jooksul on sündinud lausa kaheksa paari kaksikuid ning neist viis paari sündis viimase 23 päeva jooksul. Vaid üks paar kaksikuid tuli ilmale viljakusravi tulemusena.

“Kui sain teada, et kaksikuid ootan, hakkasin nutma,” rääkis 11. oktoobril poisi ja tüdruku sünnitanud Karmen Aulik, kelle sõnul tundus uudis ka abikaasa Ivo Aulikule esialgu lausa uskumatu. “Emotsioonid olid laes,” meenutas Karmen sünnitust, lisades, et esimesena sündinud tüdruk oli üllatus kuni raseduse lõpuni välja. Kaksikuid, kes said juba haiglas nimeks Kädi ja Kauri, ootab kodus 11-aastane õde Kärt.

Kaks päeva hiljem, 13. oktoobril sündisid Ingrit Õunpuu ja Märt Kippaku peresse kaksikud tütred, kellel nimesid veel ei ole. Isa Märt Kippaku sõnul olid kaksikud üllatuseks, sest suguvõsas mitmikke pole. “Täna öösel olid nad siin esimest korda meiega koos ja ikka üsna keeruline oli,” rääkis tüdrukute isa, kelle sõnul magavad tüdrukud päeval kenasti, aga öösel tegid ikka lärmi ka. Samas tõdes isa, et eks see haigla ju harjutamise koht on ja eks näis, kuidas kodus minema hakkab.

Samal kolmapäeval sündisid Sandra Mägi ja Kristjan Kuusi perre Kristofer ja Robin, selle pere esimesed lapsed. “Mul on suguvõsas ka kaksikuid ja mul oli ikka väga hea meel, kui kuulsin, et kaksikud saan,” ütles Sandra Mägi. Eilse päeva seisuga oli Kuressaare haigla sünnitusosakonnas kirjas 244 sünnitust (eelmisel aastal oli sünnitusi 298). Kaksikuid sündis 2009. aastal kaks paari, 2008. a üks paar, 2007. a neli paari, 2006. a neli paari, 2005. a kaks paari ja 2004. aastal mitte ühtegi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 268 korda, sh täna 1)