Kadi raadio püüab Brüsselis Euroopa ajakirjandusauhinda (1)

Euroopa raadiote arvestuses tõi Kadile rahvusliku vooru võidu Tõnis Kipperi intervjuu Tunne Kelamiga, mis oli raadioeetris mullu 27. mail. Kolmandat korda välja-antav auhind antakse ajakirjanikele, kes on meedias selgitanud üleeuroopaliselt olulisi teemasid või aidanud avalikkusel mõista EL-i institutsioonide tegevust ja poliitika sisu.

Täna õhtul Brüsselis toimuval tseremoonial selgub, kas Kadi raadio tegevdirektor Gunnar Siiner ja reklaamiassistent Kerli Rüütel-Heinsoo tulevad koju tagasi Euroopa Parlamendi ajakirjandusauhinnaga või mitte. Gunnar Siiner ütles Saar-te Häälele, et Kadi raadio on rahvusliku vooru võitja ja seda raadiote arvestuses. “Igasugune tunnustus on alati teretulnud ja see innustab veel rohkem pingutama,” sõnas Siiner, kuid lisas, et konkurssidel kandideerimine ei peaks kujunema eraldi eesmärgiks.

“Ennekõike lähtume oma töös ikka sellest, kes meie kuulaja on. Kui selle töö käigus luuakse asju, mis on oma kvaliteedilt võimelised konkureerima suurte raadiotega üle Euroopa, siis on see boonus,” nentis ta. Liikmesriikide ajakirjanikest koosnevad rahvuslikud žüriid esitasid lõppvooru 76 rahvuslikku võidutööd: 25 kirjutava pressi kategoorias, 19 raadio- ja 21 telesaadete kategoorias ning 11 internetis avaldatud paremikust.

Septembri lõpus valis kuuest ajakirjanikust ja kolmest EP liikmest koosnev žürii välja iga kategooria parima töö. Eesti ajakirjanikelt laekus ühtekokku kaheksa taotlust. “Eelnevate aastatega võrreldes on taotluste arv veidi suurenenud, kuid jääb ikkagi väga tagasihoidlikuks hoolimata sellest, et Euroopa Parlamendist ja tema tegemistest räägivad ja kirjutavad ajakirjanikud palju,” hindas Eesti ajakirjanike liidu juhatuse esimees Peeter Ernits, kes oli ka Eesti žürii esimees.

Eesti rahvusliku vooru parimateks tunnistas žürii lisaks raadiokategoorias kandideerivale Kadi raadiole TV-kategoorias Kadri Kuke immigratsiooniteemalise uudisloo ja kirjutava meedia kategoorias Martin Kala artikli “Euroopa rattad ei logise”, mis ilmus nädalalehes Eesti Ekspress. Auhinnatseremoonial annab EP president Jerzy Buzek neljale võitjale üle toetussumma, mille suurus on igas kategoorias 5000 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)