Rõõmus ja värvikirev Ristiku lasteaed (1)

Rõõmus ja värvikirev Ristiku lasteaed

NII ILUS: Eriti meeldib Õunakese rühma tüdrukutele Melani Veelaidile ja Kelly Palule nukunurk.
Foto: Rita Loel

Kuressaare ristiku lasteaias oli eile esimese töönädala viimane päev. Saarte Hääl käis vaatamas, kuidas uue majaga rahul ollakse ning millised on laste ning õpetajate muljed.

Värvikirevas majas võtsid ajakirjanikku vastu särasilmsed ja rõõmsad lapsed ning tundmatuseni muutunud töötingimusi kiitvad õpetajad. “Siin on ikka hästi ilus,” püüab lasteaia kohta õigeid sõnu leida juhataja Monika Talistu, tunnistades, et iluga harjub inimene ikka väga ruttu ära ning tegelikult peaks tänulikkust meeles pidama pikemat aega. Ta räägib, kui mõnus on õhtul töölt koju minna, kui lasteaiamaja uhkelt tuledes särab ning kuidas päevakodusse tulijate silmad löövad särama, kui pikkade koridoride kirevaid triibupõrandaid näevad. “Need on nagu rahvuslikud kaltsuvaibad,” iseloomustab juhataja.

Üks iseäralik mõte tuleb Ristiku lasteaias pähe – ehkki majas on enam kui veerandtuhat inimest, neist 221 väikesed lapsed, valitseb koridorides täielik vaikus. “See on meie kvaliteedimärk, meil on helikindlad uksed ja puitaknad,” tutvustab Talistu, lisades, et kõike uut ja positiivset ei jõuaks ta kohe kindlasti ette lugeda. “Meil on kõik tingimused olemas, nüüd peame majale ainult sisu looma,” on juhataja optimistlik, sest rõõmsas majas töötavad ka päikeselised inimesed. Muide, viis õpetajat võeti tööle tänavu sügisel konkursiga.

Melani, Kelly ja Maarja-Liis on Õunakese rühma tüdrukud, koolieelikud. Ka neile meeldib uueks saanud lasteaed väga. “Meie rühmas on kõik nii ilus ja roheline!” kiidavad nad. Nende õpetajad Ave Anderson ja Riin Rajanok lisavad, et värviga läks rühmas küll täppi, sest mis muud siis Õunakeses olla võiks kui roheline värv.

Et Õunakese rühm oli asenduspinnal haigla majas, on lastel nüüd võrreldamatult palju ruumi mängimiseks. “No nad olid esimestel päevadel lausa pöörased – nii avar ja palju uusi asju,” muigas õpetaja Ave. “Seal (haiglas) mulle ei meeldinud, seal olid väikesed palatid!” teatas Melani. Tüdrukud on aga rõõmsad, et nüüd on neil palju ilusam nukunurk kui varem ning õues on toimetamist rohkem kui küllaga. Ja söögisaalis on ka lahe käia. “Seal on rohkem ruumi, seal on pikemad lauad!” täpsustavad nad.

Õpetajate sõnul on ka lapsevanemad uue kuue saanud Ristiku lasteaia hästi vastu võtnud. “Nad võtavad õhtuti koguni oma tuttavaid kaasa, et seda ilu siin sõpradega jagada,” räägivad Ave ja Riin. Maarja-Liis märgib aga, et tema tahaks küll, et nädalavahetuse asemel tuleks kohe esmaspäev – et saaks uuesti lasteaeda tulla. Muide, “vana” Ristiku lasteaia kraam (nõud, villased tekid jne) on kõik läinud taaskasutusse. Osa tekke sai loomade varjupaik, osa asju läheb abivajajatele. “See on ilus lahendus, et me ei pidanud asju ära viskama,” arvab lasteaia juhataja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 131 korda, sh täna 1)