Saaremaa ralli tuleb muudetud kujul (4)

Tänasest müüakse parvlaevadel ja Saare Kütuse tanklates nädala lõpul toimuvat Saaremaa rallit tutvustavat ajakirja, kus on avaldatud ka ralli ajakava, osalejate nimekiri ja kiiruskatsete skeemid.

Ralli pealtvaatajate jaoks on kindlasti veidi uudne tänavune kiiruskatsete jaotus, sest võrreldes varasemate aastatega on mõni katse ära jäetud ja samas on lisandunud mõningal määral uudseid katseid. Ralli saab alguse reede õhtul Kuressaarest, kust suundutakse sõitma esimest katset, mis kulgeb Jõe, Käku ja Laoküla piirkonnas. Järgneb katse Lihulinna lähistel ja õhtu lõpetab publikukatse Kuressaares.

Kui traditsiooniliselt on ralli teine päev alanud Kaugatuma katsega, siis nüüd alustatakse hoopiski Haeskas, kus toimub 4. ja 7. katse. Ralli viies ja kaheksas katse kannavad nime Kaljuküla ning sõidetakse Valjala lähistel. Kuues ja üheksas katse toimuvad Sakla lähistel. Päeva teine pool jätkub Kaugatuma katsega, mida läbitakse kaks korda. 11. ja 14. katse kihutatakse Karalas ja ralli viimane katse sõidetakse Taritu ja Koimla ümbruses. Ralli poodium asub taas Kuressaare kesklinnas.

Saaremaa ralli direktor Toomas Sepp ütles Saarte Häälele, et ümberkorraldused tehti mitmel põhjusel. Mis puutub teise päeva katsetesse, oli Sepa sõnul eesmärgiks rallit veidi hajutada. Seetõttu ei mahtunud sel aastal ralli-trassi Undva kandis sõidetavad katsed.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)