Miljonivaras jääb vangi (1)

Riigikohus tagastas esmaspäeval Ivar Meiterni kaitsja esitatud kaebuse ning seega jõustus miljonivargale varem mõistetud reaalne vanglakaristus.

Ivar Meitern ja Mati Mändmaa mõisteti mullu Kuressaare kohtumajas süüdi kümnetes sissemurdmistes ja vargustes. Meeste saagiks langes põhiliselt ehitusmaterjal, mida viidi aastail 2006–2007 minema poolikutelt ehitusobjektidelt. Lisaks varastasid nad suvilatest ka mööblit ja lauanõusid.
Kohus mõistis varem neli korda kohtu all olnud Ivar Meiternile kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse.

Kuna Meitern oli kuritegude sooritamise ajal vanglast tingimisi ennetähtaegselt vabastatud, mõistis kohus talle nüüd lisaks eelmise karistuse kandmata osa. Kokku tuleb mehel seega trellide taga veeta neli aastat ja kolm päeva. Ivar Meiterni arvates mõistis kohus talle liiga karmi karistuse ning tema kaitsja Andres Tamm kaebas kohtuotsuse edasi ringkonnakohtusse, mis jättis aga maakohtu otsuse muutmata.

Nii Mändmaa kui ka Meitern viibivad kinnipidamiskohas. Mõlemad
ootavad samas juba uut kohtuistungit, sedapuhku süüdistatuna avaliku korra raskes rikkumises. Koos nendega astub novembris kohtu ette Allan. Avaliku korra raske rikkumine, milles neid kolme süüdistatakse, leidis aset 18. veebruaril 2009 Valjala vallas Kallemäe külas. Lisaks sellele kuriteole antakse Meitern veel kohtu alla süüdistatuna ka peksmises.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 59 korda, sh täna 1)