Maasilinna laevavrakk läheb Tallinna noorenduskuurile (lisatud video!) (2)

Maasilinna laevavrakk läheb Tallinna noorenduskuurile (lisatud video!)

SÕBRALIKUD: Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär ja Eesti meremuuseumi direktor Urmas Dresen suruvad pärast lepingu allakirjutamist kätt.
Foto: Peeter Kukk

Eile allkirjastasid Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär ja Eesti meremuuseumi direktor Urmas Dresen koostööleppe, mille eesmärk on tagada Maasilinna laevavrakile parimad säilimise ja eksponeerimise tingimused tuleval aastal avatavas Lennusadama muuseumis.

“Ütleme, et ta käib niisugusel noorenduskuuril Tallinnas,” lausus Eesti meremuuseumi direktor Urmas Dresen. Sest koostööleppe järgi on Orissaare vallal õigus saada Maasilinna laevavrakk tagasi, kui valda on rajatud sobivad tingimused selle väärikaks eksponeerimiseks. Esialgu hakkab laevavrakk paiknema väärilisel aukohal Lennusadama muuseumis valges ja avaras vesilennukite angaaris.

Lennusadama muuseumi ekspositsioonijuhi Ott Sarapuu sõnul paigutatakse laevavrakk kohalejõudmise järel esiteks sooja köetavasse ruumi ning siis otsustab ekspertide kolleegium, mida on täpselt vaja vraki juures ära teha. “Asume esimesel võimalusel asja kallale, üsna peatselt. Sest ega me kõiki neid töid praegu peensusteni ei tea, tahame võtta endale selle aja rahulikuks tegemiseks. Võib-olla juba järgmisel nädalal,” lausus ta.

“See laev on jõudnud oma aja ära oodata ja saab tõesti oma uuestisünni ning meremuuseum saab ühe vana pooleli jäänud asja siis uuesti käima lükata ja jõuda sellega väärika punktini,” ütles Urmas Dresen. Selleks, et laevavrakk kätte saada, tuleb hoone selle ümbert ära lammutada. Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär ütles pärast lepingu allkirjastamist Illiku laiul, et tunne on päris hea. “Kurb ei ole, vastupidi, mul on tegelikult väga hea meel, et me selle lepinguni jõudsime. Eelkõige peame mõtlema laeva tuleviku peale, 25 aastat on ta lihtsalt seisnud siin hoones, me oleme teda küll näidanud, aga paljud on selle nägemisest ka ilma jäänud,” rääkis vallavanem.

Põlluääre sõnul on kunagi ka plaanis luua Eesti meremuuseumi filiaalina Orissaare paadimuuseum. “Mõte on tulnud Andrus Alaselt ja Gustav Kutsarilt,” lausus ta. Vraki avastasid meremuuseumi allveearheoloogiaklubi Viikar sukeldujad Väikese väina kaldal asuva keskaegse Soneburgi ehk Maasilinna ordulossi välisreidi vetest 1985. aastal. Kaks aastat hiljem toimetati vrakk kaldale. Illiku laiule püstitati ajutine ehitis, mille otstarve oli vrakile kaitse ja konserveerimistingimuste tagamine. Laev hävis kunagi sõjategevuse käigus arvatavalt 1560. aastal.

Iseäralikult ehitatud laev
Eesti meremuuseumi teadur Vello Mäss, kes ise tol ajal laeva merest välja tõstmise juures oli, ütles, et selle laeva juures on kasutatud selliseid laevaehitustehnoloogilisi iseärasusi, mida Läänemere teistes riikides nähtud ei ole. “Või kui on nähtud, ei ole kirjeldatud ega publitseeritud. Nii et siin on laevaehitustehnoloogilisi ilminguid, mis teevad keskaegsetele Saaremaa laevaehitajatele au, ja seda laeva tuleb näidata,” sõnas ta, lisades, et laev võtab rekonstruktsiooni käigus täiesti uue ilme. Vello Mäss rääkis, et suure tõenäosusega kasutati seda laeva Maasi ordulossi juurde ehitusmaterjalide transportimiseks. “See oli transportlaev, millega toodi lupja. Seega on ta olnud töölaev, mitte mingi lõbusõidu- või sõjalaev, vaid kohalikku päritolu saarlaste meresõidualus ning sellisena tuleb teda näidata,” selgitas ta. Mäss lisas, et need erilised tehnoloogilised ilmingud pakuvad huvi mitte ainult Eesti, vaid kogu Läänemere meresõiduajaloo uurijatele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 64 korda, sh täna 1)