Kodutütred võtsid mõõtu oma olümpial (fotod)

Kodutütred võtsid mõõtu oma olümpial (fotod)

TUBLID SPORDITÜDRUKUD: Vanemate tüdrukute parim sportlane, Salme kodutütar Heddi Pruul (paremal) sai kaela kuus medalit. Esiplaanil veel Krete Suurorg (kollases särgis) ja Maarja Rang (vasakul).
Foto: Erakogu

18. septembril toimusid Tornimäe põhikooli staadionil kodutütarde kooliolümpiamängud, kus osales 47 kodutütart.

Juba kevadel toimunud mälumängumaratonist, joonistusvõistlusest ja maskottide konkursist oli võimalus osa võtta kõigil Saaremaa kodutütardel. Ülimalt pidulik oli mängude avatseremoonia. Reipa marsimuusika saatel suundus väike rongkäik koolimaja ette, kus kodutütred üles rivistati. Järgnes Saaremaa ringkonnavanema Raili Nõgu tervitus.

Olümpiamängud kuulutas avatuks kodutütarde peavanem Angelika Naris. Olümpialipp heisati olümpiahümni saatel lipumasti. See austav ülesanne oli usaldatud tublile Orissaare kodutütrele Kristina Kütile. Olümpiatule süütas Marleen Nõu Laimjala rühmast. Kohtuniku vande andis kõigi kohtunike nimel Ingrid Paiste ja sportlase vande kõigi osavõtjate nimel kodutütar Helena Ellermaa Aste rühmast. Pärast lühikest, kuid löövat kultuuriprogrammi võisidki mängud alata.

Võisteldi seitsmel alal: käsikutega paigalt kaugushüpe; kivitõuge; sarvevise; õhkrelv; noolevise; staadionijooks ja viimase jala jooks. Tüdrukud olid jagatud kahte vanuserühma. Omavahel võistlesid 8–12- aastased ja 13–17-aastased. Võitjad said kaela nn päris olümpiamedalid, mis visuaalselt nägid välja samasugused, kui lõppenud päris olümpiamängudel olümpiavõitjatele jagati. Tuleb tunnistada, et parimatele jagus medaleid rohkem kui üks.

Vanemate tüdrukute parim sportlane, Salme kodutütar Heddi Pruul sai kaela 6 medalit: kivitõuge – kuld; õhkrelv – kuld; staadionijooks – kuld; viimase jala jooks – kuld; sarvevise – hõbe; käsikutega paigalt kaugushüpe – pronks. Tubli oli ka Krete Suurorg Valjala rühmast: käsikutega paigalt kaugushüpe – kuld; staadionijooks – hõbe ja sarvevise – pronks. Ülejäänud medalid jagunesid järgmiselt: Helen Toomse (Salme) – kuld sarveviskes; Ann Saks (Leisi) – hõbe viimase jala jooksus ja pronks õhkrelvas; Maarja Rang (Vanalinna) – hõbe kivitõukes; Liisa Kanemägi (Leisi) – hõbe käsikutega paigalt kaugushüppes; Piret Sepp (Leisi) – hõbe õhkrelvas; Maris Õispuu (Kärla) – pronks kivitõukes; Annely Kasela (Orissaare) – pronks viimase jala jooksus.

Nooremate tüdrukute parim, Orissaare kodutütar Lisete Kanarbik sai kaela neli kuldmedalit (sarvevise, kivitõuge, käsikutega paigalt kaugushüpe, staadionijooks). Brita Laht Tornimäe rühmast sai kuldmedali viimase jala jooksus ja hõbemedali käsikutega paigalt kaugushüppes. Ülejäänud medalid jagunesid järgmiselt: Kairi Laidmaa (Orissaare) – kuld nooleviskes ja pronks sarveviskes; Jaana Kauber (Orissaare) – kaks hõbedat staadionijooksus ja viimase jala jooksus; Viktoria Latkin (Valjala) – kuld nooleviskes; Lukreezia Kajak (Aste) – hõbe kivitõukes ja kaks pronksi käsikutega paigalt kaugushüppes ja staadionijooksus; Katriin Kasela (Orissaare) – hõbe sarveviskes; Ingel Pruul (Aste) – pronks kivitõukes; Jane Süld (Leisi) – pronks nooleviskes ja Irma Jäe (Tornimäe) – pronks viimase jala jooksus.

Mängudel selgitati välja ka kõige sportlikum juhendaja. Selle auväärse tiitli pälvis Orissaare kodutütarde juhendaja Maidi Tilk.

Kaide Aaso
olümpiamängude sekretär
kaide@torni.edu.ee

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 205 korda, sh täna 1)