Põdrad hirmutasid hobuse teele (3)

Põdrad hirmutasid hobuse teele

HÄIRIS LIIKLUST: Kihelkonna maantee ringil kapanud hobune segas liiklust.
Foto: Egon Ligi

Esmaspäeval Kuressaares Kihelkonna ringtee juures traavinud hobune hirmutas mitut autojuhti, kes andsid loomast teada politseile. Politseinikud selgitasid välja omaniku, kes plehku pistnud suksu koju tagasi toimetas.

“Ma sõitsin poole viie paiku õhtul linnast välja Kihelkonna poole ja väga äkki tuli hobune vasakult ning oli siis keset ringi,” rääkis üks autojuht, lisades, et ta ei näinudki, kas hobune oli juba ringi peal ja tiirutas seal või tuli just siis.
Autojuhi sõnul oli liiklus sel hetkel seal üsna tihe, autod sõitsid ringteel lakkamatu joruna, nii lasigi siis hobune seal keskel ringiratast traavi.

“Natuke hirm oli ka, et hüppab järsku ette,” märkis autojuht. “Põdrad hirmutasid selle hobuse karjamaalt minema,” ütles Haamse talli hobusekasvataja Aili Kirst, kelle sõnul on hobuse omanik varemgi säärase probleemiga silmitsi seisnud. Kirst selgitas, et hobune on karjaloom, ning kui üks põgenema pääseb, lähevad teised talle järele, ning seega ei saanud kõnealune suksu kuuluda mõnele suuremale hobusekasvatajale.

“Politsei sai tõepoolest inimestelt paar teadet, et ringtee läheduses kappab ringi hobune,” kinnitas politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Hedy Tammeleht, lisades, et kõik lõppes siiski õnnelikult, ühtki liiklusõnnetust hobune ei põhjustanud ja viidi kenasti koju tagasi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)