Tõnis Juulik alustas projekti “valge keenialane” (1)

Tõnis Juulik alustas projekti “valge keenialane”

LÄHEB KEENIASSE: Ka sel aastal stardib Juulik (nr 87) kolme päeva jooksul ja seejärel suundub kaheks kuuks Keeniasse laagrisse.
Foto: Raul Vinni

Tõnis Juulik alustab järgmisele hooajale põhjaladumist Keenias, kuhu mees sõidab esialgu kaheks kuuks kohe pärast Saaremaa kolme päeva jooksu.

Keeniasse minekut oma blogis humoorikalt “valge keenialase” projektiks nimetava Juuliku sihtkohaks saab Iten, kus tema sõnul treenivad ka väga paljud maailma tipud nii Keeniast kui ka mujalt maailmast. 2300 meetri kõrgusel üle merepinna asuva linna jooksusõbralikkust näitab ka see, et sealt on sirgunud mitmeid mainekate maratonide võitjaid ning ka näiteks 1988. aasta 1500 meetri olümpiavõitja Peter Rono ning maailmameister ja olümpiamedalist 3000 meetri takistusjooksus Wilson Boit Kipketer.

20. oktoobrist kuni 20. detsembrini Keenias treeniva Juuliku sõnul ongi laagri eesmärk just põhjaladumine ja jõuarendamine. “Samuti plaanin tasapisi muutma hakata oma jooksutehnikat, mis ei ole hetkel kõige ökonoomsem,” kirjutab Juulik oma blogis, mis kannab tähendusrikast pealkirja “Karalast olümpiale”.

Hiljuti Tallinna maratonil 12. koha saanud Juulik loodab, et saab talvel Keenias veel trenni teha. “Kui tervis korras ja raha kokku saab, on alates jaanuarist plaan teha teinegi 2–2,5 kuune Keenia laager. Seega järgnev aasta saan olla nn profisportlase staatuses ja loodan, et tervis ilusasti vastu peab,” räägib Juulik, kes on kodupubliku ees stardis oktoobri kolmandal nädalavahetusel joostaval Saaremaa kolme päeva jooksul.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)