Georg Gross ja Raigo Mõlder võitsid Lätis

Georg Gross ja Raigo Mõlder võitsid Lätis

Foto: Rando Aav

Augusti lõpul Lätis toimunud Kuramaa rallil saavutasid üldvõidu eelmise aasta Saaremaa ralli võitja Georg Gross ja saarlasest kaardilugeja Raigo Mõlder, kes veel eelmisel aastal luges legendi Ott Tänakule.

Eestlased pidasid kogu võistluse jooksul ägedat duelli kohalike meeste Ivars Vasaraudzise ja Peteris Spredzisega. Favoriitidena rajale läinud lätlased said suuremalt jaolt Priekule ümbruse teedel kulgenud pingelist võidusõitu juhtida kuni viimase kiiruskatseni, kuid siis hakkas nende Mitsubishi Lancer WRC elektrisüsteem tõrkuma ja otsustava katse finišisse mehed ei jõudnud.

Läti rallipubliku ehmatus oli muidugi suur, kui sealsete ralliteede valitsejad võistluse katkestasid. Georg Gross nentis, et WRC-autod, eriti vanemad, on kord juba sellised kapriissed. “Ivarsi auto seisis viimasel katsel korralikult rajast eemal, avariile küll miski ei viidanud. Ise rääkis ta elektroonikaveast,” kommenteeris Gross.

Georg Gross tunnistas, et suhteliselt ebaõnnestunud hooaja järel oli Kuramaa rallil saavutatud võit heaks hingepalsamiks. “Tänavu on mul olnud palju ebaõnne, nüüd oli natukene õnne. Lätis nende varvastele astuda oli päris hea,” lausus koos Raigo Mõlderiga esmakordselt välisriigis rallivõiduni jõudnud rakverelane.

Neljandat korda väljaspool Eestit võistelnud saarlasest kaardilugejale oli see kuues üldvõit autorallilt. Mõlder märkis, et teed olid seal vahvad ja ralli tervikuna hea, kuid pisukesed segadused ajatabelitega ja kontrollpunktidega tegid võistluse keerulisemaks. “Nagu mina selle peale ütlen, kõik oli nagu Lätis ikka,” muigas ta. Oma ülesandega kiires ralliautos sai mees edukalt toime, märkides vaid, et alati saab paremini.

Taas istuvad Liepajas võidušampust maitsnud eestlased ühte autosse järgmisel nädalavahetusel, et osaleda 17.–18. septembril peetaval Eesti autoralli meistrivõistluste etapil Mulgimaal. “Viljandis sõidan Georgiga. Kaardilugejana osalen ka Saaremaa rallil, kuid kellega, jätan praegu lahtiseks,” lausus Mõlder.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)