Tai turismikorraldajad Heldur Allese kutsel esmakordselt Eestis

Tai turismikorraldajad Heldur Allese kutsel esmakordselt Eestis

KOOSTÖÖPARTNERITE UUS ETAPP: 14 aastat Vacation Asia Limitediga koostööd teinud turismiettevõtja Heldur Allese on veendunud, et firma tegevjuhi Vicki Chongcharoeni (keskel) ja koolitaja Quanchai Chongcharoeni külaskäik Eestisse, sealhulgas Saaremaale, käivitab turisminduses uue etapi, kus eestlased saavad hakata võõrustama ka Aasia turiste.
Foto: Aare Laine

Esimest korda Eestis ja üldse Põhja-Euroopas ringsõidu korraldanud Vicki Chong-charoen ja Quanchai Chong-charoen Tai kuningriigi turismifirmast Vacation Asia Limited külastasid turismiettevõtja Heldur Allese kutsel ka Saaremaad.

Saaremaa Hotelli ja reisibüroo Fiesta Reisid omanik Heldur Allese on Tai ühe suurema turismiettevõttega (peakontor Malaisias, osakonnad kõikides Aasia riikides, Uus-Meremaal, Austraalias, Ameerika Ühendriikides ja Euroopa riikides) koostööd teinud juba 14 aastat. Laupäeva hommikul ütles Heldur Allese ammustele koostööpartneritele tere tulemast Tallinna reisisadamas, kus kauged külalised Soomest tulles esmakordselt Eestimaa pinnale astusid. Soomes võõrustas tailannasid turismifirma Olympic Travel, Põhjamaade üks suuremaid eksootiliste reiside korraldajaid.

“14 aastat on meie koostöö väga hästi sujunud. Mina olen Eestis Vacation Asia koostööpartner, kes on neile turiste viinud. Nüüdsest loodame Vacationi firma vahendusel ka Eestis hakata võõrustama huvilisi Aasiast. Malaisia, Tai, Hiina ja Singapuri inimeste reisimisvõimalused on avardunud ja meie oleme nõus neid vastu võtma,” rääkis Heldur Allese. Firma Vacation Asia Limited tegevjuht Vicki Chongcharoen tundis pühapäeva õhtul hotellis Saaremaa esimestest reisimuljetest rääkides siirast heameelt, öeldes, et Eesti, sealhulgas Saaremaa loodus, linnad, külad ja ehitised ning muidugi sõbralikud-heatahtlikud inimesed on need, mille ja kelle pärast pikk huvireis ette võtta.

Quanchai Chongcharoen on töötanud Tai Lennukompaniis stjuardessina ja tegutseb praegu Vacationi firmas koolitajana, valmistades inimesi ette tööks turismivaldkonnas. Kahe päeva (pühapäev ja laupäev) jooksul tutvustas Heldur Allese tailannadele Saare- ja Muhumaad, näidates neile meie peamisi vaatamisväärsusi. “Selle kontserniga on mul alati väga meeldiv suhelda olnud. Vacation tagab alati hea kvaliteedi,” märkis Heldur Al-lese.

Tai turismitöötajaid võlus Eestis ennekõike roheline loodus, loomad teeäärsetel karjamaadel ja meri. “Me jõudsime Tallinnaski teha lühikese ringsõidu. Käisime Pirital teletorni juures, botaanikaaias, olümpia purjespordikeskuses ja mujalgi. Muhus põikasime korraks sisse Forumi hotelli omaniku Feliks Mägusa suvekoju. Feliksi abikaasa Tiina maalib hobikorras Muhu mustreid. Muhumustrilised asjad pakkusid nendele suurt huvi. Feliksi ja Tiina tütar õppis neli aastat Tais. Seegi oli toredaks kokkupuutepunktiks,” rääkis Allese.

Vicki Chongcharoenile ja tema kolleegile jäi suurepärane mulje ka Kuressaare piiskopilinnusest ja sealsest Saaremaa muuseumi ekspositsioonist. “Kõik nähtu oli fantastiline!” säras pühapäeva õhtul suure turismiettevõtte tegevjuht oma muljetest pajatades. Küsimusele, millal võiksid Saaremaa Hotelli töötajad või laias laastus eestlased üldse suuremat Vacation Asia gruppi võõrustada, vastas avala naeratusega turismiettevõtja, et see võib juhtuda üsna peatselt, ilmselt juba järgmisel aastal.

Loodetavasti avaldab Eesti väljapanek EXPO maailmanäitusel Shanghais muljet Aasia turismiettevõtjailegi, kes uusi reisisihte kavandades võtavad üheks sihtkohaks Põhja-Euroopa, sealhulgas Eesti külastamise. Kevadel Hiina EXPO-l koos reisibüroo Wris nõukogu esimehe Kaie Rõõm-Laanetiga Eestit ja Saaremaad tutvustanud Heldur Allese on veendunud, et Aasiastki on turiste võimalik karmile põhjamaale meelitada. Äsjane Tai turismiettevõtjate visiit Eestisse ainult kinnitas seda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 244 korda, sh täna 1)