Kuhu minna

Laupäev, 4. september

ÜRITUS
Keskraamatukogu videosaalis kl 11–13 EGeS Saaremaa osakonna koosolek. Arutamisele tuleb osakonna edasise tegevuse kavandamine ning seetõttu on oodatud kõik liikmed.

KONTSERT
Loona mõisas kl 19 äsja Saksamaalt kontsertreisilt naasnud Lümanda naiskvarteti (Ülle Reinsoo, Külli Luup, Aive Bruhn ja Ulvi Põld) kontsert. Ootame rõõmuga kõiki sõpru ja vokaalmuusikahuvilisi kokku saama ja kuulama. Avatud kohvik. Kontsert on tasuta.

TANTS
Divas suur koolialguse pidu. DJ K. Lillimägi. Pilet kl 22–24 50 krooni, naistele sissepääs tasuta kuni südaööni. Alates kl 24 pilet 75 krooni.
Orissaares Illiku laos DJ Mikk Saarela.
Kodulinna lokaalis DJ Urmas Rämmal.
Muhu restoranis kl 21 Väikeste Lõõtspillide ühing. Pilet 100 krooni.
Mönusas Villemis Mini MTJ. Sissepääs tasuta.
Roomassaare kõrtsis kl 20 hooaja lõpupidu. Esineb Taniel Vares. Tasuta

SPORT
Laimjala rahvamajas koroonaturniir Kuldne Kepp 2010. Võistlejate registreerimine kl 10.15–10.45. Võistluste algus kl 11. Osalemistasu 50 krooni. Info www.saaremang.ee ja www.koroona.ee .
Orissaare spordihoones on oodatud treeningkogunemisele kõik harrastajad ja sportlased: kl 10 1999. 2000. ja 2001.a. sündinud poisid, kl 12 1996. 1997. 1998.a sündinud; kl 15 1992. 1993. 1994. 1995.a sündinud ning mehed on oodatud kl 17. Treeneritena on kohal Mati Rüütel, Andre Kuntsel, Margo Rüütel ja Margus Nurja. Korraldab korvpalliklubi Orissaare Rock.
Tervisepargis Liikudes tervemaks: hommikuorienteerumine. Start kl 8–9. Korraldavad Peeter ja Andres Ramst. Saaremaa orienteerumisklubi.

Pühapäev, 5. september

KINO
Divas kl 17 ja kl 19.30 Videviku saaga: Päikesevarjutus. Romantika, fantaasia. Pilet 50 krooni.

SPORT
Kuressaare linnastaadionil Eesti III liiga meistrivõistlused jalgpallis: kl 13 Saaremaa JK aaMeraaS vs. Paide Kumake.

Esmaspäev, 6. september

KINO
Divas kl 17.30 ja kl 20 Videviku saaga: Päikesevarjutus. Pilet 50 krooni.

ÜRITUS
Valjala Tööpajas kl 18 õpime Muhu mustreid tikkima. Tule sinagi õpetust saama. Võta kaasa värvilisi peenvillaseid lõngu, nõel ja riie, mille peal tikkimist harjutada. Vajalik eelnev registreerimine. Info tel 45 45 452.

ÜLESKUTSE
Algab omaloominguvõistlus “Seigeldes looduse raamatus”

Kultuuriministeerium, Eesti kirjanduse selts, keskkonnaministeerium ja keskkonnaamet kuulutavad välja loodusteemalise omaloominguvõistluse “Seigeldes looduse raamatus”. Tööde esitamise tähtaeg on 8. november 2010.

Töid hinnatakse viies vanuseklassis: 1.–3. klass, 4.–6. klass, 7.–9. klass (sh kutsekoolid), 10.–12. klass (sh kutsekoolid) ning täiskasvanud. Žürii hindab võistlustöödes originaalsust, head kujundiloomet, sisukust, isikliku emotsiooni olemasolu, ainestiku tabamist ja head keeletaju.

Tulemused avalikustatakse 15. detsembril 2010. aastal ning auhindadeks on raamatud. Žüriil on õigus välja anda ka žanripreemiad ja eripreemiaid.
Omaloominguvõistlus toimub lugemisaasta, Eesti looduskaitse 100 ja elurikkuse aasta koostööprojektina. Selle eesmärgiks on pöörata tähelepanu looduse mitmekesisusele ja keskkonnahoiule, tekitada huvi looduse ja keskkonnaalase kirjanduse lugemise ning sellest kirjutamise vastu, panna mõtlema ning arutlema erinevatel looduse ja keskkonna teemadel.

Konkursitööd tuleb saata aadressil: Eesti Kirjanduse Selts, Vanemuise 19, Tartu 51014 märgusõna all “Seigeldes looduse raamatus”.
Lisainfo: lugemisaasta projektijuht Krista Ojasaar, tel 56 950 482, e-post krista.ojasaar@kul.ee ja kultuuriministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Ave Toots-Erelt, tel 62 82 262, 51 87 667, e-post ave.toots-erelt@kul.ee .

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)