Murdjakoerad kadusid kui tina tuhka (3)

Politseile on laekunud kuus teadet lammaste mahamurdmisest, tapatöös väidetavalt süüdi olevatest koertest pole aga enam midagi kuulda. Väidetavalt olevat ka vähemalt üks neist hukatud.

Kolme juhtumi puhul on alustatud väärteomenetlust. “Kuna menetlused on alles käimas, siis ei ole meil kahjuks võimalik nende sisu täpsemalt kommenteerida,” ütles politsei pressiesindaja Hedy Tammeleht.
Ilplas lambaid kasvatav Eldur Kirs rääkis, et tema tegi endale maja lähedusse uue aediku.

“Siis on nad meil kogu aeg silma all,” sõnas ta “Ei ole kuulda olnud, et oleks rohkem murtud ning pole neid ka kuskil haukumas kuulda olnud, ju need koerad kinni pandud on,” ütles Kirs. “Tegelikult tahaks ju ikka teada küll, kelle koerad need olid. Kui need inimesed praegu oma koerad kinni panid, siis no ikka natukene peaks ju nendel südametunnistust ka olema, et need nii palju paha tegid,” lausus ta, lisades, et omanikud peaksid vastutama oma koerte tegude eest.

“Ja kui juba esimesed need asjad kuulda olid, siis miks nad kohe ei püüdnud koeri kinni panna, et nii kaua, terve selle augustikuu praktiliselt olid koerad lahti, see on natuke naljakas,” avaldas mees hämmastust. Tahulas lambaid kasvatav Vello Salong, kes leidis tookord oma seitsme lamba korjused ja mõned vigastatud loomad, ütles, et pärast seda ei ole temal enam rohkem lambaid murtud. Karjaks koondunud neli hulkuvat koera murdsid lambaid Tahula ja Mõisaküla kandist kuni Pihtlani välja.

Saarte Hääle andmetel olevat vähemalt üks koertest (must) hukatud.
Lisaks on Saarte Häälele teada juhtum Pöide vallast, kus samuti koerad lambaid murdsid, kuid seal maksid koerte peremehed kahju kinni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)