Eikla lapsed lähevad Kaarma kooli (3)

Kuna tänavu ei lähe Eiklas kooli mitte ühtegi last, andis Kaarma vallavalitsus välja korralduse lõpetada õppetöö Kaarma lasteaed-põhikooli Eikla õppehoones.

“Eiklasse oleks jäänud liitklass vaid 4 õpilasega,” põhjendas Kaarma valla haridus- ja kultuurinõunik Rein Orn mõned päevad enne õppeaasta algust välja antud vallavalitsuse korraldust. “Need lapsed lähevad nüüd Kaarma kooli. See otsus pole sündinud üleöö, nüüd me ainult vormistasime selle.”
Orni sõnul on olukorda selgitatud lastevanematele juba ammu ja väga põhjalikult. “Vallal ei ole enam lihtsalt otstarbekas Eiklas nii väheste laste jaoks liitklassi ja üht õpetajat pidada.”

Eikla lasteaed, kus praegu on nimekirjas üheksa last, jääb selleks õppeaastaks veel alles, kuid juba tehakse eeltööd selle nimel, et edaspidi hakkavad kõik Kaarma valla eelkooliealised lapsed käima Astes, kus on ilus suur lasteaed. “Kuna lapsi jääb aina vähemaks ja valla n-ö koolikarpidega seotud kulud on praegu ikka meeletult suured, siis tuleb midagi ette võtta,” sõnas Rein Orn ja lisas, et nende probleemidega tegeleb spetsiaalne vallavolikogu juurde loodud komisjon.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)