Nael: Mustjala juhtum vallandas paanika (23)

Nael: Mustjala juhtum vallandas paanika

 

Piisab vaid ühes sädemest ja natukesest peerust, et plahvataks, teadis juba vanarahvas. Mustjala vallas toimunu, et vald peab Angeste talu pärijatele tagasi andma on Saaremaale toonud karvaseid ja sulelisi üle ilma, kes kõik tahavad väidetavalt tagasi kunagi neile kuulunud värke.

Eile õhtul kloppis mu ukse taga üks neeger. Väitis, et oli lugenud seal Aafrikamaal meie kohalikku lehte ja saanud aru, et Eestimaal saab kõik asjad tagasi. Tema väidab, et tema vanavanavanavanaisa oli kaugel ajal olnud orjapidaja, kelle üks ori oli olnud minu vanavanavanavanavanaema poolõe tädi, ja nüüd arvab ta, et mina pean selle põgenenud orja asemel hakkama talle kohvi keetma.

“Aga sa oled ju neeger, kuidas sa saad siis orjapidaja olla?” küsisin ma kohe tänu oma vahedale mõistusele vastu.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)