Riik pole Korsi talu Ruhnus seni veel taastama asunud (1)

Ruhnu muuseumi teadur Märt Kapsta edastas juuli lõpul regionaalministrile Rootsi ruhnulaste ühingu pöördumise palvega, et Eesti riik võtaks midagi ette Korsi talukompleksi taastamiseks. Ühingu esimees Leif Strömfelt märkis pöördumises, et Korsi talu eelmise omaniku Thomas Dreijeri ja Rootsi ruhnulaste ühingu jaoks oli talu tulevik väga oluline, kuid samas tehniliselt, administratiivselt ja rahaliselt väga keeruline.

Seepärast tänas ta ühingu nimel Eesti riiki Ruhnu saarel asuva Korsi talu annetuse vastuvõtmise eest, sest sellega sai talukompleksi tulevik kindlustatud. “Me pingutasime Rootsi poolt mitmeid aastaid ja investeerisime 20 000 EUR-i, kuid saime aru, et Korsi talu taastamine on meie jaoks liiga keerukas ellu viia,” märkis Strömfelt ministeeriumile saadetud kirjas.

Ta kinnitas, et talu on unikaalne mitte ainult Eesti ja Ruhnu kontekstis, vaid ka üldisemalt kogu maailmas, ja seetõttu tuleb seda tulevate põlvede jaoks muuseumina kindlasti säilitada. “Eelmine omanik, ruhnulaste ühing on mures, kuna midagi ei toimu. Kahjuks iga edasilükatud minut suurendab Korsi talu taastamise kulu. Kui midagi kohe juhtuma ei hakka, siis arvatavasti ei ole varsti enam midagi säilitada,” kirjutas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)