Merenädal osutus elujõuliseks

Neljapäeval kohtusid Kuressaare merepäevade korraldajad Kuressaare kultuurikeskuses Saaremaa merenädala raames üle maakonna toimunud ürituste kohalike eestvedajatega ja leidsid, et merenädal osutus elujõuliseks.

“Meie eesmärk ei olnud uut merenädalat kavandama hakata, vaid saada ülevaadet nendest inimestest ning tagasisidet ja kinnitust, kas merenädal on kandev idee, millega võiks jätkata. Meie jaoks oli ka oluline nende inimeste tänamine ja tunnustamine, et nad selle asjaga rinda pistsid,” lausus Kuressaare merepäevade produtsent Reet Truuväärt, lisades, et nad said kultuurikeskuses hea ülevaate.

Mitmed vallad panid merenädala ürituste korraldamisele õla alla ning kohalikud üritused said teoks tänu kohalikele inimestele. “Kus vedas asja kohalik külaselts, kus ettevõtja, kus sadama omanik jne,” rääkis Truuväärt.
Saaremaa merenädal toimub Truuväärti sõnul kindlasti ka järgmisel aastal, 29. juulist 6. augustini. Üleeilsel kohtumisel lepiti ka kokku, et ühes piirkonnas ei tehtaks korraga mitut üritust.

Näiteks sel aastal langesid ühte Muhu Lõunaranna sadama merenädala üritus ja Orissaare Illiku päevad. “Kui, siis võiksid üritused üheaegselt toimuda näiteks Muhus ja Salmel, mis asuvad teineteisest piisavalt kaugel,” tõdes Truuväärt. Tänavu hõlmas merenädal maakonna seitset sadamat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)