Juhtkiri: Ranits või preemia

Kooliminek ei ole odav lõbu. Ei ole vist väga palju neid peresid, kelle jaoks oleks see väljaminek nii-öelda kommiraha. Samas keegi ju eriti kokku hoidma ka ei hakka, sest laste jaoks pole vanematel teadupoolest millestki kahju ning algamas on ikkagi lapse jaoks vahest et elu tähtsaim etapp. Õnneks saavad sellest aru ka mõned kohalikud omavalitsused, kelle kaukasse needsamad lapsevanemad oma makse maksavad.

Kahjuks otsustas Kuressaare linnavalitsus, et ranitsatoetus pole nende jaoks üldse teema. Oma igapäevast tööd tegevatele ametnikele preemia maksmine aga on.

Linnapea korrutamine, et kindlasti me kunagi taastame ranitsatoetuse, ei anna erilist lootust. Aga eks poliitika ole alati olnud üks julm ja räpane mäng. Ju siis seekord oli kellelegi kasulik sedapidi.

Fakt on see, et omavalitsused ei ole kohustatud maksma mingeid sünnitoetusi ega ranitsatoetusi. Aga samas on lastele nende sündimise või esimese koolimineku puhul toetuse maksmine väga ilus ja kindlasti ka väga vajalik žest. Aitäh neile omavalitsustele, kes sellest aru saavad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)