Uued laevad kaotasid järjekorrad (9)

Uued laevad kaotasid järjekorrad

 

Saaremaa Laevakompanii uued parvlaevad Muhumaa ja Saaremaa suutsid suvisel kõrghooajal teenindada ülemeresõitjaid hinnanguliselt 92–98 protsenti nii, et sadamasse ei pidanud ootama jääma ükski sõiduk. Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul saab suvehooaja lõppedes teha esimesed kokkuvõtted uute laevade tõhususe kohta.

“Ooteajad vähenesid kordades ning erinevalt varasematest aastatest, mil sõidukeid jäi maha enam kui pooltest reisidest, juhtus seda nüüd vaid üksikute reisidega nädalavahetuste tippaegadel. Varasemad ooteajad tippaegade lähipäevadel – neljapäeviti, laupäeviti ja esmaspäeva hommikuti – on kadunud. Samas on reisijate arvud rekordilised,” lausus Treiel.

Juulis oli Kuivastu–Virtsu liinil mahajäänud sõidukeid vaid 8 protsendil parvlaeva Saaremaa reisidest. Uute laevade suurem mahutavus ja tihedam sõidugraafik võimaldas tõsta ka piletite eelmüügi mahtu, mis omakorda aitas suuresti kaasa reisijate hajutamisele ja ootejärjekordade lühenemisele tippaegadel, teatas Väinamere Liinid.

Firma kinnitusel on edukalt läinud ka sadamate uue piletikontrolli- ja laadimissüsteemi juurutamisperiood. Teenindusjuht Anu Hiiuväin lausus, et süsteem on suures osas ilusti tööle saadud, kuid vajab veel pidevalt täiustamist ja häälestamist, et saavutada stabiilsus ja töökindlus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)