Salme raamatuid hakkab hoidma Maie Alas

Salme raamatukoguhoidjaks valis viieliikmeline komisjon neljateistkümne kandidaadi hulgast, kellest seitse oli kutsutud vestlusvooru, seni Saare maakonna keskraamatukogus komplekteerimisosakonnas vanemraamatukoguhoidjana töötanud ja naabervallast Koimlast pärit Maie Alase.

“Tal on raamatukogutöötaja haridus ning ta on hea suhtleja, kellel on olemas ka kultuuriline taust,” põhjendas Salme vallavanem ja komisjoni esimees Kalmer Poopuu valikut. Maie Alas ise ütles, et ta tundis end vajavat mingit muutust. “Maaraamatukogus töötamine on selline mitmekesine ja vaheldusrikkam.

Rolli mängib ka see, et Salme on mu kodukohale lähemal kui Kuressaare,” lausus ta. Naine lisas, et õpib praegu ka Viljandi kultuuriakadeemias seda eriala ning maaraamatukogus saab üldse kõiki oma teadmisi ja kogemusi paremini rakendada.

Maie Alas on töötanud Saare maakonna keskraamatukogus 1987. aastast, algul laenutusosakonnas ja siis komplekteerimisosakonnas. Salmel asub ta tööle 1. septembrist. Senine kauaaegne raamatukoguhoidja Aino Tiit, keda kultuuriministeerium autasustas pikaajalise kohusetundliku töö eest aukirjaga, jääb väljateenitud vanaduspensionile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)