Lätis merre heidetud pudelipost peitis õnne võtit (3)

Lätis merre heidetud pudelipost peitis õnne võtit

LÄTIST ARMASTUSEGA: Lätist Abrukale jõudnud kiri tegi leidjatele selgeks, milles õnn peitub ja kuidas seda hoida.
Foto: Egon Ligi

Saarte Hääle toimetusse astusid eile sisse Abrukal elavad Jane ja Allan, kelle koduranda olid tuul ja lained päev varem kandnud kauni, portselanist korgiga roosa klaaspudeli. Pudelis paistis aga olevat rullikeeratud kiri.

Omamoodi “postisaadetise” otsa sattusid leidjad sel kolmapäevaõhtul kella 18 paiku. “Selle olnud tormi ajal kõndisime oma kodurannas ja vaatasime – ilus roosa pudel. Kuna pudel oli väga niiske, siis niisama kirja seest kätte ei saanud, pidime pudeli katki tegema,” rääkis Jane.

Allani sõnul arvasid nad algul, et tegemist on äkki pulmaliste poolt vette visatud nimeuputamise pudeliga, mis Roomassaarest Abrukale jõudnud. “Aga kui pudeli haamriga katki tegime, siis sellest keelest ei saanud küll midagi aru,” ütles naine.

Et kiri tundus olevat läti keeles, suundusime Liene Saare jutule, et tema kui läti keele valdaja meid kirja sisu osas valgustaks. Liene märkis sissejuhatuseks, et mõne aja eest oli keegi juba käinud tema juures sarnase lätikeelse pudelikirjaga.

“See on õnne võti. Kes selle pudeli avab, see on saanud tõeliselt väärt sõnumi omanikuks – ta saab teada, kus peitub õnne võti, milles seisneb õige rikkus ja kuidas seda hoida,” tõlkis Liene. “See rikkus ei ole mere põhjas ega taevas, selle suudavad leida vaid need, kes oskavad armastada.
Armastusele peab andma hingamisruumi ning seda ei tohi peale sundida. Teist inimest ei ole vaja muuta ega mõjutada – armastama peab nii, et midagi muuta ei tohi,” said Jane ja Allan Liene vahendusel teada Lätist laekunud õnne võtme. “Jah, nüüd saime teada ja räägime sõbrale edasi,” naljatas Allan.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)