Puuetega inimesed saavad hotellis tööd

Tänavusel Ajujahil parima sotsiaalse ettevõtluse auhinna saanud mittetulundusühing Abikäsi ulatab abikäe füüsilise puudega inimestele, aidates neil tööd leida. Saaremaal pakkusid nad tööd kümnele inimesele Kuressaare hotellides.

Saaremaa puuetega inimeste koja juhataja Veronika Allas ütles, et huvi töökohtade vastu oli päris suur. “Küsijaid oli enam, kui lõpuks CV saatjaid,” tõdes Allas, kelle sõnul pelgas nii mõnigi inimene vastu talve hotelli tööle minna – tõmbavad ju majutusasutused talveperioodiks otsi pigem kokku, kui et uusi inimesi tööle võtavad. “Aga 7–8 kindlat soovijat oli küll,” kinnitas Allas.

Eile lõppenud konkurssi pidas MTÜ Abikäsi projektijuht Marko Simberg igati õnnestunuks (kõik CV-d ei olnud eile õhtuks temani veel jõudnud), sest kui nad tavapäraselt vahendavad töökohti Tallinnas ja Harjumaal, siis nüüd on tulnud töökohti vahendada telefoni ja veebi teel. Sääraseid kogemusi on ühingul siiani vähe olnud. “Pärnus saime tööle aidata ühe inimese, kes oli 8 aastat töötu olnud,” tõi Simberg positiivse näite.

Seda, millist tööd Kuressaare hotellides füüsilise puudega inimestele pakutakse, Simberg ei teadnud, sest tööandja soov olnud igale potentsiaalsele töötajale individuaalselt läheneda ja just talle sobilikku kohta pakkuda.

“Eks see nädala-kahe pärast ole selge, kuidas töölesaamine õnnestunud on,” märkis projektijuht, lisades, et Saaremaa hotellid suhtusid projektis osalemisse väga positiivselt ja võtsid Abikäega ise ühendust.
“Nad ütlesid, et puuetega inimesed on väga lojaalsed töötajad,” edastas Marko Simberg.

Füüsilise puudega inimeste tööleaitamise kontori lõi Simberg koos sõbra Indrek Ülperiga selle aasta kevadel. “Elasime Inglismaal ning seal oli Indrekul, kes on ise füüsilise puudega (tal on vasak käsi amputeeritud), raskusi töö leidmisega, kuni ta juhatati Abikäe-laadse organisatsiooni juurde,” jutustas Simberg MTÜ loomise ideest.

Indrek sai tänu Inglismaa organisatsioonile igati inimväärilise elu peale, kuid tagasi Eestisse tulles põrkas ta siin samadele probleemidele. “Meil on küll organisatsioone, kes tegelevad pimedate või kurtidega, kuid füüsilise puudega inimesi ei aita keegi,” märkis mees, kelle sõnul pakub ühing nüüd ise tööd enam kui 10 inimesele ja peatselt loodetakse saada ka töötukassa ametlikuks partneriks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)