Juhtkiri: Lisatasu igapäevase töö eest

Oma igapäevast leiba peame me kõik palehigis teenima ja enamik meist ei saa lootagi (loe: meile ei tule pähegi!), et võiksime saada lepingus ette nähtud töö eest lisatasu. Ikka on ju nii, et kui teed ettenähtust rohkem, siis on ehk võimalik palgapäeval natuke suurem rahasummat pangakontolt leida, aga siis peab ka tõesti tavapärasest rohkem tegema (näiteks puhkusel olevat kolleegi asendama).

Sestap panebki tänane leheuudis linnavalitsuse lisatasude maksmisest pehmelt öeldes ohkama. Ajal, mil majanduskriis pole sugugi ületatud, kus kärbitud on isegi sünnitoetusi, otsustavad linnajuhid maksta kohustuslike tööülesannete täitmise eest lisatasu.

Ilmselt peaks inimesed, kui nad ühte või teise ametisse as(t)uvad, olema kokku leppinud ka palganumbri. Ning selle “palga sees” ongi ju igapäevane amet koos oma töökohustustega. Mitte et meile kangesti meeldiks kellegi rahakotti piiluda, aga väheke veider tundub olema küll see lisatasude maksmine, eriti veel praegusel ajal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)