Varss kippus pealinna kaasa

Eile hommikul avastas Muhus Liiva peatusse Tallinna bussi peale kõndinud Katrin, et teda jälitab valge varss, kes ei taha kuidagi maha jääda.

Katrin rääkis Saarte Häälele, et asus hommikul jalgsi teele viie kilomeetri kaugusel asuvasse Liiva bussipeatusse, kui võsa vahelt astus teele valge varss, kes temast enam sammugi maha ei jäänud. “Ju ta pidas mind emaks,” muigas Katrin. “Kõndisin siis paar kilomeetrit, hobune sabas. Vahepeal jäi ta teepervele rohtu nakitsema, lootsin juba, et jääb must maha.

Aga kus sa sellega – nagu märkas, nii pani jälle keset maanteed traavi,” rääkis ta ja lisas, et mööda sõita soovinud autojuhid olid keset teed kepsleva hobuselapsega päris hädas. Enne Liivat proovis Katrin varsast kuidagi lahti saada, kuna bussi neid ilmselt koos lastud ei oleks. “Muidugi oleks lahe olnud, kui hobune oleks bussipeatusse kaasa tulnud. Teised oleks vaadanud, et lollakas tahab sellega bussi peale tulla vist,” tegi juhtunu Kat-rinile nalja.

Viimases hädas helistas Katrin emale, kes, leib taskus, jalgrattal tütart päästma vuras. Varsale maitses leib hea, kuid rahu oli temast vaid niikauaks, kuni leiba jätkus. “Siis sai leib otsa ja varss tegi põlgliku näo pähe ning hakkas aga jälle Liiva poole kappama. Ju ma ikka meeldisin talle,” rääkis Katrin. Kimbatusest päästis Katrini mööda sõitnud külamees, kes ta auto peale võttis. Katrini sõnul oli tema päästja rääkinud, et valge varss on ennegi tee peale tulnud ja segadust tekitanud.

Katrin lisas, et tema jaoks oli tegemist naljaka hommikuse vahejuhtumiga. “Hommikul olin jube unine, aga see tõmbas päeva käima,” arvas pealelõunaks Tallinna jõudnud neiu, tõdedes, et kui hobune oleks Liivale välja tulnud, oleks ta pidanud vist politseisse helistama. Katrin ütles veel, et ta uurinud hoolikalt, ega valge hobuse turjal printsi näha pole, kuid selles osas tulnud tal paraku pettuda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 53 korda, sh täna 1)