Saarte pärandkultuuri inventeerijad on tasemel

Saarte pärandkultuuri inventeerijad on tasemel

JUHENDAJA JÄÄB RAHULE: Kuressaares kiitis Vaike Pommer kõiki inventeerijad. “Saarlased ja hiidlased teevad oma tööd hästi,” märkis ta.
Foto: Aare Laine

Juunikuus kaitsesid Sõru sadamas Hiiumaal pärandkultuuri kaardistamisprojekti kameraaltöid Saaremaalt ja Hiiumaalt selles valdkonnas tegutsevad inventeerijad. RMK pärandkultuuri projektijuht Vaike Pommer hindas objektide eelvalikut tutvustanud-kaitsnud inventeerijate töid kui väga kõrgetasemelisi. Paar nädalat tagasi kohtusid inventeerijad Kuressaares.

“Sõru päev oli minu jaoks tõeline pidupäev: projektitöö käib, inimesed tahavad seda tööd teha ja teavad oma tegemiste tähtsust. Mida rohkemat võiks veel soovida,” kommenteeris kogemustega looduskaitsetöötaja saarlaste ja hiidlaste südikust pärandkultuuri uurimisel.

Projekt on jätkuprojektiks 2005.–2007. aastal Euroopa tõukefondide INTERREG III A programmi toel läbi viidud pärandkultuuri kaardistamise projektile.

“Pärandkultuuri kaardistamisega alustati Läänemaal. Valik oli lihtne, sest pärandkultuuri uurimise algataja Lembitu Tarang oli just seal valmistanud ette soodsa pinnase ettevõtmise õnnestumiseks. Kuna Tarangul õnnestus kaasata hulk pühendunud inimesi, siis laienes see tegevus Harjumaale ja Raplamaale. Teisel projektiaastal tunnistas programmi tehniline sekretariaat projekti edukaks ja tänu sellele anti võimalus lisarahastuseks,” rääkis Vaike Pommer.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 50 korda, sh täna 1)